A kereszténygyalázó Lidl elé kőkeresztet állítottak Csepelen

A kereszténygyalázó Lidl elé kőkeresztet állítottak Csepelen

Az utak mellett felállított kereszteknek nagy hagyományuk van Európában – ennek megfelelően Magyarországon is. A feszület azt szolgálja, hogy aki nem tud eljutni az Isten házába, elhaladva előtte, útközben is mondhasson egy fohászt.

Csepel két nagy becsben tartott kőkeresztjét tavaly újíttatta fel az önkormányzat. Advent első vasárnapján egy harmadikat is fölavatnak. Talán ott, ahol a legnagyobb szükség van rá. A csepeli tízemeletes panelházak között, a Lidl áruházzal szemben. Ezen a környéken régóta nincs már feszület, a Lidl áruházlánc pedig szeptemberben keltett nagy botrányt azzal, hogy egyik termékükről leretusálták a csomagoláson látható templom kőkeresztjét. A fehér műkő kereszt a talapzattal együtt 3 méter magas lesz, és kovácsoltvas kerítés fogja körbe.

A kőkereszt átadásának időpontja december 3. 16.30 óra, helyszíne pedig Csepelen az Ady Endre út 25. szám előtti közterület lesz. A rendezvény után lobban fel az első gyertyaláng Csepel adventi koszorúján. Ennek időpontja 17.30 óra, helyszíne pedig a Szent Imre téri Országzászló előtti tér lesz.

Emlékezetes, szeptemberben egész Európában hatalmas botrány kerekedett abból, hogy a Lidl görög termékeinek csomagolásán az egyik leghíresebb görög ortodox templomról, a santorini Anastasisról kiretusálták a keresztet. Először a belga Lidl magyarázkodott, mégpedig úgy, hogy „cégük nagy tisztelője a sokféleségnek”, ezért retusálták le a keresztet… Sokan az esetet összefüggésbe hozták a Nyugat-Európa szerte rohamosan terjedő iszlamizációval.

Forrás: csepel.hu, Fotó: csepel.hu / pestisracok.hu

The post A kereszténygyalázó Lidl elé kőkeresztet állítottak Csepelen appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »