A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége támogatja a járvány miatt árván maradt gyerekeket

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége támogatja a járvány miatt árván maradt gyerekeket

Makláry Ákos elnök szeptember 14-én személyesen adta át a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) tagjai által felajánlott több mint hatmillió forint támogatást Herczegh Anita asszonynak, a Regőczi István Alapítvány kuratóriumi elnökének.

Áder János köztársasági elnök Regőczi István atyáról, az általa sasfiókáknak nevezett árvák megmentőjéről elnevezett alapítványt hozott létre a koronavírus-járvány következtében árván vagy félárván maradt gyermekek megsegítésére.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége azonnal adománygyűjtésbe kezdett tagsága körében, amint értesült az alapítvány létrehozásának szándékáról – mondta el a KÉSZ elnöke Herczegh Anitának. − Fontos volt számunkra a gyors cselekvés. A több mint háromezer fős közösségünk egy emberként mozdult meg a felhívás hallatán. Közel kétszáz adományozótól, köztük magánszemélyektől és vállalkozásoktól, kétezertől az ötszázezer forintig érkeztek felajánlások.

A Köztársasági Elnöki Hivatalban tartott találkozón Makláry Ákos utalt a gyűjtés változatos formáira: volt olyan KÉSZ-csoport, amelyik jótékonysági koncertet szervezett, voltak, akik tagdíjbevételüket ajánlották fel, mások házról-házra járva keresték fel a tagokat. Sőt, egy koronavírusban elhunyt férfi felesége a gyászoló családtagoktól azt kérte, a temetésre szánt virág árát utalják az árvák javára. „Ezek az önzetlen felajánlások nem csupán szolidáris tettek, hanem a krisztusi szeretet megnyilvánulásai: »Amit a legkisebbek közül egynek is tesztek, nekem teszitek«” – hangsúlyozta az elnök.

Herczegh Anita hálás szívvel vette át a hatmillió-kétszázezer forintról szóló adománylevelet a Regőczi Alapítvány nevében, és köszönetet mondott minden adományozónak.

Hírdetés

„Amikor év elején értesültünk arról, hogy már több mint négyszáz gyermek maradt árván a koronavírus-járvány miatt, tudtuk, olyan megoldásra van szükség, amely hosszú távon nyújt szakszerű segítséget a rászorulóknak. Ezért hoztunk létre egy önálló alapítványt, melynek feladata az árván vagy félárván maradt gyermekek felkarolása egészen felnőtté válásukig, illetve tanulmányaik befejezéséig” – ismertette Anita asszony az alapítvány genezisét. Elmondta: a Regőczi Alapítvány megtapasztalhatta a magyar emberek jószándékú segítőkészségét. Számos kisebb-nagyobb cég és rengeteg magánszemély is támogatja célkitűzésüket. Alapítóként fontos számukra, hogy minden forint oda jusson el, ahol segítségre van szükség. Ezt segíti az a honlap, ahol elérhető minden információ a rászorulók és az adományozók részére egyaránt.

A még hatékonyabb segítségnyújtás érdekében együttműködési megállapodást kötöttek nagyobb karitatív szervezetekkel. Jelenleg elsődleges feladatuk gyorssegélyek kiutalása, de hamarosan nemcsak pénzbeli, hanem már tárgyi és szolgáltatásbeli felajánlásokat is tudnak fogadni.

Makláry Ákos a megbeszélésen megköszönte az alapítvány ügyeivel foglalkozó önkéntesek munkáját, és biztosította Herczeg Anitát arról, hogy a továbbiakban is számíthatnak a KÉSZ támogatására.

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Fotó: Köztársasági Elnöki Hivatal

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »