A Kékfény beszámolt a Kékfény riporterének bordélyhálózatáról

A Kékfény beszámolt a Kékfény riporterének bordélyhálózatáról

Múlt pénteken derült ki, hogy a köztévé Kékfény című bűnügyi magazinjának egyik riporterét Berkes Bélát bordélyhálózat fenntartásával vádolják.

Az MTVA rövid úton kirúgta Berkest, és a Kékfény hétfő esti adásában pedig ők maguk hozták nyilvánosságra a férfi nevét, akit addig csak B.B.-ként neveztek meg a tudósítások

– vette észre a Blikk.

A január 16-i adást rögtön azzal kezdte a műsorvezető, Olajos Gergő, hogy

Hírdetés

„ahogyan arról a hírekből nyilván már sokan értesültek, hogy volt munkatársunkat, Berkes Bélát kerítés és prostitúció elősegítésének gyanújával letartóztatták”.

Majd így folytatta: „A hír stábunk minden tagját megdöbbentette. Kollégánk munkán túli tevékenységéről nem tudtunk, riportjaiban soha nem volt nyoma részrehajlásnak, bűnözői érdekek érvényesítésének”.

A nyomozás adatai szerint 2021 augusztusától pénteki letartóztatásáig Berkes Béla a „saját nevére vett bérbe lakásokat az ország több nagyvárosában abból a célból, hogy azokban prostituáltak végezhessenek szexmunkát”. A nőknek a lakásokban elhelyezett széfekbe kellett elhelyezniük a napi bérleti díjat. Erről a férfi videókapcsolaton keresztül meg is győződött. A lakások tulajdonosai eközben nem tudtak arról, mi történik az ingatlanjaikban.

A büntetett előéletű férfi teljes beismerő vallomást tett, a bíróság elrendelte a letartóztatását, mert más eljárás is van ellene folyamatban. A gyanúsított és védője a letartóztatás ellen fellebbezett. Ha a gyanú igazolódik, akár ötéves börtönbüntetést is kaphat.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »