A kegyvesztett Spéder elvesztette az FHB Bankot is

Eladta érdekeltségét az FHB Bankban Spéder Zoltán. A kegyvesztett üzletembernek így csupán egyetlen fontos üzlete maradt, a médiacsomagja – írja a HVG.hu.

Eladta az FHB Jelzálogankban levő részvényeit Spéder Zoltán. A HVG.hu cikke szerint a bankelnök valamivel a napi árfolyam alatt, darabonként 480 forintért, összesen csaknem 7,5 milliárd forintért két takarékszövetkezetnek adta át 14,35 százalékos részét, ezzel befolyása nullára csökkent a tőzsdén jegyzett pénzintézetben.

Spéder Zoltán bankelnöki tisztségéről is lemondott – áll a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján található tájékoztatásban.

A két vevő közül a B3 a legnagyobb tagja a takarékszövetkezeti integrációnak. 2015 augusztusában jött létre, tíz takarékszövetkezett fúziójával. Elnök-ügyvezetője Vida József, akit nyáron az integrációs szervezet egyik vezetőjének is megválasztottak. A 444 korábbi információja szerint ez a takarék nyújtott több milliárd forintos hitelt a Mészáros-családnak. Vida a másik vevővel, a Fókusz Takarékszövetkezet vezetőjével közösen kiadott sajtóközleményében úgy fogalmazott: a sikeres szövetkezeti integráció nem valósulhat meg a szövetkezetek szerepvállalásának és pozícióinak erősítése nélkül.

A jövőben a B3 7,6 százalékos, míg a Fókusz 9,9 százalékos szavazati aránnyal rendelkezik majd az FHB Bankban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »