A kazincbarcikai Jobbik megelégelte a vörös közterületneveket

Kazincbarcikán a jogszabályi előírások ellenére több közterület is van jelenleg, amelynek elnevezése önkényuralmi rendszerhez köthető. Ezt elégelte meg a Jobbik, kezdeményezve, hogy a kormányhivatal szólítsa fel az önkormányzatot a jogsértő állapot megszüntetésére.

Az erről tartott sajtótájékoztatón Fiszter Zsuzsanna, a Jobbik helyi elnöke elmondta: Kazincbarcikán öt olyan közterületi elnevezés is található, amely a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerre közvetlenül utal. Ilyen a Gorkij utca, Hámán Kató utca, Ifjúmunkás tér, Sallai Imre köz illetve a Ságvári tér. A jobbikos politikus külön kitért Ságvári Endrére, mondván, olyan, a törvényes rendet aljas eszközökkel felforgató személyről van szó, akinek a XXI. században semmi keresnivalója nincs közterület elnevezésében.

„A kommunista diktatúrához köthető személyeknek, politikusoknak és szervezeteknek 25 évvel a rendszerváltás után se a közéletben, se a közterületek, közintézmények elnevezéseiben nincs helyük. Bízunk benne, hogy Kazincbarcika se viseli már sokáig az önkényuralom jeleit” – összegzett Fiszter Zsuzsanna.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »