A kassai U.S. Steel kikapcsolja nagyolvasztóját, és csökkenti az alkalmazottai számát

A kassai U.S. Steel kikapcsolja nagyolvasztóját, és csökkenti az alkalmazottai számát

A kassai U.S. Steel acélmű korlátozza működését. Hétfőtől megkezdték a VP2 nagyolvasztó tervezett leállítását. „A leállás 60 napig fog tartani“ – erősítette meg az Aktuality.sk portálnak Ján Bača, a cég szóvivője. Bača szerint a vállalat továbbra is az ügyfelek igényeinek megfelelően üzemelteti berendezéseit, és ennek megfelelően módosítja a karbantartási ütemterveket is.

Az energiaárak emelkedése

Ahogy a szóvivő kifejtette, az Európai Bizottságnak és kormányunknak erőteljesen kell reagálnia az energiaárak emelkedésére.

„A nagy energiaigényű iparnak tudnia kell, hogy a következő hónapokban milyen feltételekkel tud majd üzletelni. Jelenleg nagyon nehéz megtervezni és biztosítani az ipari vállalkozások működését“

– tájékoztatott Bača, hozzátéve, hogy a U.S. Steel csökkenti az alkalmazottak számát, és javaslatot készítettek elő egy ösztönző programra is.

Hírdetés

A napokban írták alá a kollektív szerződés kiegészítését, amely lehetővé teszi a vállalat számára, hogy a foglalkoztatási struktúrát a jelenlegi viszonyokhoz igazítsa. A szóvivő azt nem részletezte, hogy pontosan hányan hagyhatják el a gyárat.

Egyszeri díjazás

Azok a munkavállalók, akik szeptember 6. és 13. között önkét nyújtják be felmondásukat, közös megegyezéssel szüntethetik meg munkaviszonyukat. A munkavállaló távozásakor fizetendő egyszeri díjazás a ledolgozott évek számától függ.

A kiegészítés például azon munkavállalók távozásának feltételeit is módosítja, akik 5-20 évig folyamatosan a cégnél dolgoztak. Ők távozásukkor az átlagkereset 12-szeresét kapják, a havi átlagbér 14-szeresét pedig a 31 éve vagy annál hosszabb ideig a vállalatnál dolgozó alkalmazottak.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »