A kassai és a nagymihályi buszpályaudvaron is oltani fognak

A kassai és a nagymihályi buszpályaudvaron is oltani fognak

Oltani fognak a COVID—19 betegség ellen kedden (augusztus 3.) és szerdán (augusztus 4.) a kassai és a nagymihályi buszpályaudvar mellett is – tájékoztatott honlapján a Kassai Megyei Hivatal.

„Nemcsak az oltóközpontokban, hanem a marginalizálódott közösségek által lakott településrészeken, a szociális intézményekben, a börtönökben, de például a plébániákon és a be-vásárlóközpontok előtt is beoltathatják magukat az emberek. Azok, akiknek eddig nem volt idejük elmenni az oltóközpontba, mostantól a pályaudvarnál is megkaphatják a védőoltás, amíg a buszra vagy a vonatra várnak” – mondta Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke, és hozzátette, a Johnson&Johnson cég egyszeri adagolású Janssen vakcinájával oltanak.

Hírdetés

Csütörtökön (augusztus 5.) Nagymihályban, az Andrej Sládkovič utcai bevásárlóközpont előtt, pénteken (augusztus 6.) pedig 8.30-tól 18 óráig az egyik kassai bevásárlóközpont (Pri prachárni) előtt fog parkolni az egészségügyi személyzet autóbusza.

Ezen a héten 23 helyen – településeken, vállalati telephelyen, buszpályaudvarokon, bevásárlóközpontban, börtönben – oltanak Kassa megyében. Két nagy kapacitású oltóközpont is működik. Iglón (Spišská Nová Ves) hétfőn a Moderna vakcinával oltanak. Szombaton (augusztus 7.) reggel gyerekeket, délelőtt felnőtteket oltanak a Pfizer/BioNTech vakcinával. Délután Janssen vakcinával oltanak.

Eddig közel 30 ezer embert oltottak be a mobil oltócsoportok a megyében, a múlt héten mintegy 2650 lakos kapta meg a vakcinát. A COVID-19 elleni oltási kampány kezdete óta mintegy 247 ezer adag vakcinát adtak be.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »