„A karantén az új wellness” – Élet az otthoni vesztegzárban

„A karantén az új wellness” – Élet az otthoni vesztegzárban

Ötödik napja tartózkodik önkéntes házi karanténban egy sepsiszentgyörgyi házaspár, amely észak-olaszországi kirándulásról hazatérve került otthoni vesztegzárba. Még kilenc napig maradnak otthonuk fogságában. A család hölgy tagjával interneten vettük fel a kapcsolatot, szívesen válaszolt a kérdéseinkre, mint írta: „ráér”.
Bár nem közvetlenül koronavírus által fertőzött településről, hanem a régióból érkeztek haza, önként jelentkeztek a közegészségügyi igazgatóságnál.

– számolt be a Krónikának a sepsiszentgyörgyi nő.

Hírdetés

Elmondta, érdekes tapasztalat az elszigeteltség, tudva, hogy két hétig senkivel sem találkozhatnak. Különben azt tartja leginkább embert próbálónak, hogy a gyerekük is elszakadt tőlük, aki nem vett részt az itáliai kiránduláson, így „pótcsaládnál” helyezték el, amíg a szülei karanténban vannak.

– mondta az édesanya. Elmondta, próbálják kihozni a maximumot a kényszerhelyzetből, és bár számítógépen keresztül otthonról dolgoznak, sokat pihennek is. „A karantén az új wellness” – írta a hölgy nevető emotikonnal. Kiemelte, nagyon jó érzés megtapasztalni a segítőkészséget, az együttérzést, sokan segítenek,

a bevásárlást, az ellátásukat a barátok, munkatársak intézik, az ajtó előtt hagyják, amire éppen szükségük van.

Online, telefonon tartják a kapcsolatot a külvilággal, a közegészégügyi igazgatóság munkatársainak napi rendszerességgel kell beszámolniuk telefonon a hogylétükről, testhőmérsékletükről. Egyébként a házaspár mindkét tagja kitűnően érzi magát, tünetmentesek, a hőmérsékletük nem emelkedett 36 Celsius-fok fölé. „Valószínű teljesen személyfüggő, ki miként éli meg a bezártságot. Mi próbáljuk a jó oldalát megtalálni, kipihenjük magunkat” – mondta a sepsiszentgyörgyi hölgy. A legfrissebb adatok szerint egyébként az országban jelenleg 99 személyt tartanak kórházi karanténban, további 7174-en pedig házi vesztegzár alatt vannak.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »