A karácsonyi vásárokat ellenőrizte a Közegészségügyi Hivatal

A karácsonyi vásárokat ellenőrizte a Közegészségügyi Hivatal

POZSONY. Túl sok élesztő a lángosban, túl sok coliform baktérium van a laskában vagy a kolbászban – a tisztiorvosok ilyen és hasonló hiányosságokat észleltek az idei karácsonyi vásárokon.

A lakosságot viszont nyugalomra intik. A tisztiorvosok által feltárt hiányosságok csupán néhány esetet érintenek. A hatóságok munkatársai több esetben bírálták a működésképtelen hűtőládákat vagy a munkájukat védőkesztyű nélkül végző elárusítókat.

„450 létesítmény közül 28-ban bukkantak hiányosságokra” – nyilatkozta Ján Mikas, a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) országos tiszti főorvosa. A legtöbb hibára Trencsén megyében bukkantak, míg Eperjes megye hiba nélkül teljesített.

Hírdetés

Az ellenőrök egy gyorsbüfét bezártak, mivel az üzemeltető az áru raktározásánál nem szabályosan járt el. Három stand működését átmeneti jelleggel ugyancsak betiltották, ugyanis nem rendelkeztek iható folyóvízzel az alkalmazottak kézmosása és a munkaeszközök mosogatása céljaira.

„A feltárt hiányosságok miatt 21 esetben az üzemeltetőket megbírságolták. A bírságok összege elérte az 1 397 eurót. Három esetben bírságolás céljából közigazgatási eljárást indítottak” – pontosított Mikas.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »