A karácsonyi szünetig online oktatás lesz a galántai alapiskolák felső tagozatán

A karácsonyi szünetig online oktatás lesz a galántai alapiskolák felső tagozatán

A Galántai Járási Közegészségügyi Hivatal és a válságstáb döntésének értelmében december 2-tól a galántai alapiskolák felső tagozatai áttérnek a távoktatásra. A galántai iskolákba járó felső tagozatosok most már biztos nem mennek iskolába egészen a karácsonyi szünet végéig. A rendelet csak a Galánta város területén lévő alapiskolákat érinti, a járás többi iskoláját nem.

A Galánta területén lévő alapiskolák felső tagozatosai december elsején vesznek részt utoljára jelenléti oktatáson ebben az évben. December másodikától a járási közegészségügy és a városi válságstáb döntésének értelmében a galántai alapiskolák felső tagozatosai áttérnek a távoktatásra – közölte portálunkkal Peter Paška, a város polgármestere. Hozzátette, Galántán most nagyon rossz a járványhelyzet, ezért hozták meg ezt a döntést. A város területén lévő középiskolákra a rendelet nem vonatkozik. Egyelőre a galántai alapiskolák alsó tagozatosai is jelenléti oktatásban maradnak, figyelik a járványügyi helyzet alakulását.

A városi iskoláink gyűjtőiskolák. Tizennyolc környező településről ide utaznak tanulni a diákok, ezért a városi iskolákon jelentősebb mértékben terjedhet a vírus, mint a zártabb közösségű falusi iskolákban”

– indokolja a polgármester, hogy a járás többi alapiskolájában (egyelőre) nem rendelte el a távoktatási formát a közegészségügyi hivatal.

Paška elárulta, a statisztikák azt mutatják, hogy a járás magyarlakta lakossága nagyobb mértékben oltott, mint a szlovák lakosok. Ez a tény is hozzájárulhat ahhoz, hogy a falvak magyar iskoláin jobb a járványügyi helyzet.

Hírdetés

A Nagyszombati kerülethez tartozó járások közül a Galántai és a nagyrészt magyarlakta Dunaszerdahelyi járás áll a legjobban járványügyileg

– erősítette meg Iveta Šuleková, a Galántai Járási Közegészségügyi Hivatal vezetője a válságstáb által kiadott jegyzőkönyv szerint. Hozzátette, egyelőre nem indokolt, hogy az egész Galántai járásban bezárják az iskolákat, mindig az adott szituációra reagálnak majd.

A rendelet értelmében a Galántai Kodály Zoltán Alapiskola felső tagozatosai is távoktatásra térnek át. December elsején még minden tanítási óra meg lesz tartva, a „Covid-órarend” jövő hét hétfőtől lép érvénybe – tájékoztat Oláh Hajnalka igazgatónő.

Megkérem a szülőket, akik haza tudják vinni a gyerekeket tanítás után, tegyék ezt, minél kevesebb legyen a játszás közbeni kontaktus a gyerekek között és ne kelljen huzamos ideig szájmaszkban lenni a kicsiknek.

Ha a szülő nem engedi iskolába a gyermekét a járvány miatt, ezt igazolt hiányzásként könyveljük el. Ha az alsó tagozaton is át kellene térni a távoktatásra, a kritikus infrastruktúrában dolgozó szülők gyermekeinek biztosítjuk a felügyeletet az iskolában” – írja Oláh Hajnalka a szülőknek az iskola Facebook oldalán.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »