A karácsony után az újév sem lesz fehér az idén

A karácsony után az újév sem lesz fehér az idén

Nemcsak a karácsony, de vélhetőleg az újév sem lesz fehér az idén – mondja a meteorológus. Az enyhe idő következtében egyre inkább rövidül a magyarországi síterepek nyitvatartása. Bár nincs hó, mégis sokan választják a hegyeket szabadidejük eltöltésére az ünnepekkor.

„Jelentős hórétegre nem kell számítani sík vidéken, de a Pilisben, a Mátrában, a Bükkben, illetve a magasabban fekvő helyeken néhány centiméteres friss hóréteg kialakulhat” – nyilatkozta Mesterházi András, a Hír TV meteorológusa.

„Sajnos az idén nem tudtunk elindulni a síeltetéssel, de bízunk abban, hogy előbb hó esik, és utána jön a hideg, nem úgy, mint, tavaly, amikor előbb jött a hideg és utána a hó” – mondta Lőrincz László, a dobogókői sípálya üzemeltetője. Az első honi sípályán még bíznak az idei havazásban. Bár sízni nem lehet, a környéken így is sok turistával lehetett találkozni.

„Gyakori vendégek vagyunk itt, és úgy gondoltuk, hogy talán még havat is fogunk találni. Bár itt sincs hó, de örülünk annak, hogy jó a levegő” – fogalmazott egy kiránduló.

Más is a téli hangulatot kereste a hegyen, de csalódnia kellett.

„Az lenne a jó, ha lenne hó, mert így karácsonykor, szép lenne, de bízzunk abban, hogy január-februárban lesz, és akkor lehet, hogy megint feljövünk” – mondta egy másik túrázó.

Van viszont, aki nem bánja, hogy késik az igazi tél.

„Bizonyos szinten jó, mert ha nincs hó, az azt jelenti, hogy meleg van, én nem szeretem a téli sportokat. A gyerekeim mondják, hogy jót szeretnének csapatni a BMW-kkel meg az Opelekkel, hát ezt most nem tudják megtenni, maximum a sárban, viszont utána kocsimosás következik” – jelentette ki egy férfi.

Az enyhébb idő után csütörtökön érkezik a lehűlés – fagypont körüli hőmérséklet napközben azonban legfeljebb 30-án lehet, szilveszterre ismét melegszik az idő.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »