A Kabóca októberi számából

A Kabóca októberi számából

Októberben sokat fúj a szél, nagyszerű alkalom a sárkányeregetésre. A Kabóca októberi számából az is kiderül, hogy milyen ősi szórakozás ez a játék. De a saját sárkányukat is elkészíthetik a legkisebbek a lap papírjáték-oldaláról, s aztán irány ki a szabadba, az őszi szélben vígan libegő sárkányok vagy akár a vadludak megfigyelésére!

A természetjárók rovatában téli vendégeinkről, a vadludakról olvashatnak a kabócások, s azt is megtudhatják, hogy miért éppen V alakban repülnek ezek a szép madarak.

Tóth Elemér humoros  története viszont a mese világába röpíti őket, ahol  egy varázsláda nyomába eredve kulcskereső játékba is bekapcsolódhatnak, sőt nyelvi feladatokon törhetik a fejüket. Z. Németh István versében heti tervet állít össze talán éppen őszre a gyerekeknek – rímekbe szedve.

Hírdetés

Az angol rovatból az angolul tanulók pedig egy egész iskolai év programjait gyűjthetik össze – angolul. Az őszi hétvégék kiváló családi programja lehet az erdei kisvonatozás, amihez a sok játék és feladat, mese és vers mellett ugyancsak találnak jó tippeket a gyerekek az októberi Kabócában.

A lapot a kiadó címén lehet megrendelni mailben vagy telefonon: e-mail: [email protected], tel.: 0918-311-753. 

(LZ/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »