A Kabóca májusi száma

A Kabóca májusi száma

A Kabóca ebben a hónapban kirándulni hívja kis olvasóit. Májusban gyönyörű a természet, jó ilyenkor sétálni az erdőben, túrázni a hegyekben, megmászni egy sziklaormot. De mivel utazzunk? A lap kézügyességi mellékletében egy népes család vonattal kirándul a hétvégén.

Az ügyes kezű olvasó nemcsak az utasokkal teli vonatot nyírhatja ki az oldalból, de még két fotót is készíthet a kirándulásról. A Kelly család az angol rovatban autóval vág neki a hegyeknek. Hogy a hosszú út során hogyan tájékozódjanak, mi hol és milyen messzi van, ezt a kérdést is megválaszolhatják az angolul tanulók rovatuk játékaiból.

Hírdetés

Fellinger Károly új kötetével, a Nekem 8 cíművel ismerkedve olyan verseket találnak most lapjukban a kabócások, amelyek akár köszöntők is lehetnek a szép májusi ünnep, az anyák napja alkalmával.

A hónap más jeles napjairól ugyancsak szól a Kíváncsiak oldala, de az is kiderül a rovatból, hogy mi volt az első repülő eszköz, s május elsejétől miként utazhatnak hőlégballonnal a Budapestre látogatók. A Fóris Béni kapitányt és Csintalan Sanyi kalózt kalandos hajóútján eddig elkísérők a fedélzetsúrolás mellett a Kosava széllel barátkozhatnak Balla Margit folytatásos meséjében.

(LZ/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »