A júliusi neves ünnepekről is olvashatunk a Kürtösben

A júliusi neves ünnepekről is olvashatunk a Kürtösben

Megjelent a Csemadok Nagykürtösi Területi Választmánya közéleti-társadalmi havilapjának júliusi száma. A tartalomból:

A júliusi lapszám számos e hónaphoz köthető egyházi ünnepet mutat be. A címlapon olvashatjuk dr. Limbacher Gábornak, a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeum igazgatójának sorait a palóc búcsúról.

A jelenlegi társadalmi helyzetre reagál Hrubík Béla Ki feszül fel a szivárványra című jegyzete. A nyári meleg ellenére sem maradnak el a közéleti témák a lapból. A regionális folyóirat beszámol a Csemadok Nagykürtösi Területi Választmányának tisztújító közgyűléséről.

Június végi leváltása előtt a térségben tett körutat Filip Mónika, az oktatásügyi minisztérium államtitkára. Az Ipoly menti körút részeként az ipolynyéki Balassi Bálint Alapiskolába is ellátogatott a delegáció.

Hírdetés

Régiós események színes csokra is helyt kapott a júliusi lapszámban. Olvashatunk többek között az inámi Mézfesztiválról, valamint a községben megtartott családi napról, a Csemadok dacsókeszi rendezvényéről. Emellett Ipolynyéken szemetet gyűjtöttek, valamint a helyi önkéntes tűzoltócsapat bemutatót tartott az iskola udvarán.

A Nagykürtösi járás magyar oktatási intézményeiben is elballagtak a végzős diákok, csoportképeken mutatkoznak be az egyes iskolák végzősei.

A júliusi lapszámból sem hiányozhat Balga Zoltán állandó rovata, illetve a kertészeti tanácsadó. Mindamellett esemény- és könyvajánlók is bekerültek a lapba.

 (Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »