A jövő fényes – Gyászmise Miklósházy Attila SJ püspökért

A jövő fényes – Gyászmise Miklósházy Attila SJ püspökért

A budapesti Jézus Szíve jezsuita templomban január 9-én Cserháti Ferenc, a külföldön élő magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök főcelebrálásával tartottak gyászmisét Miklósházy Attila SJ püspök lelki üdvéért.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre

Miklósházi Attila SJ püspök bízott a magyar virtusban, merészségben, akaratban, népünk lelkiségének eme sajátosságában, ami megmenthet a jelen fenyegetései, rossz tendenciái közepette. Emlékét őrizzük tisztelettel! – mondta homíliája végén Cserháti Ferenc.

Hírdetés

A gyászmise végén Vízi Elemér SJ a magyar jezsuita rendtartomány főnöke emlékezett az elhunytra, többek közt a Gyulafehérvári szemináriumban történt egykori látogatására, amikor örömmel rácsodálkozott a fiatal szeminaristákra, látva a sok hivatást. Megemlítette továbbá, hogy Torontóban természetesen rendszeresen tartotta a kapcsolatot a jezsuitákkal, érdeklődött a felől, hogy mi történik a miskolci jezsuitáknál. Vízi Elemér reményét fejezte ki, hogy Miklósházy Attila SJ püspök – most már odafentről – továbbra is szeretettel érdeklődik a magyar jezsuiták iránt, valamint közben is jár a rendtartományért, a magyar Egyházért.

Fotó: Lambert Attila

Körössy László/Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »