A jövő évi minimálbérről, illetve a munkavállalói támogatásokról is tárgyalt a pénzügyminiszter szakszervezeti vezetőkkel – a nap hírei

A kormány kész megvizsgálni az érdekképviseletek javaslatait a munkavállalói támogatások rendszerének átalakításáról – jelentette ki a pénzügyminiszter. Varga Mihály hivatalában fogadta Mészáros Melindát, a LIGA Szakszervezetek elnökét és Palkovics Imrét, a Munkástanácsok elnökét. A tanácskozáson szó esett a jövő évi minimálbérről és garantált bérminimumról is.

A térségben Magyarország érte el a második legnagyobb versenyképességi növekedést a Világbank felmérése szerint – közölte a Pénzügyminisztérium. Magyarország az 53. helyen áll 190 ország közül a vállalati működési környezet versenyképességében. A tárca közleménye szerint a helyi adóregisztráció kötelezettségének eltörlése és a szociális hozzájárulási adó csökkentése tovább javíthatja az ország helyzetét.

Benyújtotta az országgyűlésnek a Honvédség új szervezeti rendjének kialakításáról szóló javaslatot a honvédelmi miniszter. Benkő Tibor korábban az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: a jövőben különválik a Honvédség politikai és katonai irányítása. A törvényjavaslat rögzíti az önkéntes tartalékos szolgálatvállalás ösztönzését, valamint bevezeti az úgynevezett honvédelmi veszélyhelyzet fogalmát.

A jövőben központilag tárolják a közterületi kamerák felvételeit, ha az Országgyűlés megszavazza az erről szóló módosítást. Kontrát Károly belügyi államtitkár azt mondta: a bűnüldöző szervezetek egyszerűbben ismerhetik majd meg a kamerafelvételeket. Az ellenzéki pártok az adatok biztonságáért aggódnak, és képviselőik fontosnak nevezték, hogy a rendszer működtetése ne sértse az állampolgárok jogait.

Koszorúzással emlékeztek Tisza István halálának századik évfordulójára az Országház előtt. Az ünnepségen Orbán Vikor miniszterelnök arról beszélt, hogy valósággá vált az erős, magáért kiállni képes ország, amelyet Tisza István politikai pályafutása legfontosabb céljának tartott.

Hírdetés

Újraindult a hulladékszállítás, a munkát a megszokott időpontokban végzi valamennyi érintett Pest és Nógrád megyei településen a szolgáltató. Az elmaradt hétfő-keddi szállítás pótlásáról hamarosan értesíti a 116 település lakosságát a Zöld Híd Nonprofit Kft.

Veronában december 13-ra elnapolta ülését a vizsgálóbíróság a magyar autóbuszbaleset ügyében. Az illetékes vizsgálóbíró azzal indokolta az új dátum kitűzését, hogy az autóbusz magyar sofőrje néhány napja új védőügyvédeket jelölt ki, akik további időt kértek a peranyag átvizsgálására. Tavaly január 20-án éjszaka a budapesti Szinyei Merse Pál gimnázium tanulóit és kísérőit szállító autóbusz kisodródott a Verona melletti autópályán, a szalagkorlátnak, majd egy tartópillérnek ütközött és kigyulladt. A tragédiában 17-en vesztették életüket.

Az utóbbi 3 év legjobb negyedéves eredményét érte el a Mol-csoport. A kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény 708 millió dollár volt, 23 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. Hernádi Zsolt, az olajipari vállalat elnök-vezérigazgatója szerint elérhető közelségbe került az egész évre kitűzött 2,4 milliárd dolláros cél teljesítése.

Tíz százalék körüli növekedést vár a légi forgalomban erre az évre a HungaroControl, amely kapacitás-bővítést is tervez. Szepessy Kornél vezérigazgató elmondta, erre az évre 1 millió gépmozgást várnak a tavalyi 900 ezer után.

A brit Brexit-ügyi miniszter szerint november 21-ig megszülethet a megállapodás az Egyesült Királyság uniós kilépésének feltételrendszeréről. Dominic Raab erről a londoni alsóház Brexit-ügyi bizottságának intézett levelében írt.

A Brexit-népszavazás óta csaknem megkétszereződött azoknak a briteknek a száma, akik ír állampolgárságért folyamodtak. Ír állampolgárságra azok a britek jogosultak, akiknek szülei vagy nagyszülei írországiak. Észak-Írországot nem számítva, Nagy-Britannia lakosságának legalább tizede megfelel a feltételnek.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »