A Jobbikot saját gyermekemnek tekintem – Novák Előd záróbejegyzése

A Jobbik új elnökségét legitimként elfogadva kívánok nekik sok sikert a következő két évre, hogy elérhessük azt a 2018-as választási győzelmet, amiért Vona Gábor meghoz(at)ta az elmúlt hetek áldozatait – írja Fb-oldalán a Jobbik volt alelnöke.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Köszönöm a tagság markáns kiállását, hiszen a jelöltállítás eredménye alapján Hegedűs Lorántné és én is benne vagyok a 6 legtöbb jelölést kapott alelnökjelölt közt, azaz egy titkos szavazás után (ahol papírforma szerint még többen mertek volna támogatni minket) ott lettünk volna a 6 alelnök közt egy “szabadversenyes” választáson.

Az általam is támogatott Vona Gábornak le kell vonnia a tanulságokat, hogy alternatív elnökjelölt nélkül is miért kapott egy titkos szavazáson háromszor annyi ellenszavazatot, mint a nyílt jelölések során. A kritikusok büntetése nem jó irány, nem lehet elfojtani minden véleményt. Üdvözlöm, hogy elnök úr figyelembe vette az elnökségi elképzelésével szemben tömegesen érkezett jelöléseket, s így egy kompromisszumos megoldásként a Jobbik tagságának körében – ma titkos szavazáson kimutatottan – messze legnépszerűbb politikusát, Volner Jánost frakcióvezetőként bölcsen maga mellé emelve a felbolydult tagságot is sikerülhet megnyugtatni, s így legalább nem egy ember dönthet a jövőben mindenről, amiért köszönet illeti a bátor alelnökjelöléseket leadó szervezeteket.

Jó volt hallgatni ma az alelnökjelölti kampánybeszédeket – csak kár, hogy az elnökségi vagy frakcióüléseken merőben más gondolatok hangzanak el… Bár a vitákat nem sikerült lefolytatnunk (cáfolat vagy bármilyen érdemi válasz helyett csak hazugozás folyt), a vitákat a kongresszussal mégis lezártnak kell tekintsem, fenntartva, hogy a tagságnak írt alelnökjelölti szándéknyilatkozatom minden mondata helytálló, azok valóságtartalmáért vállalom a felelősséget (a szándéknyilatkozatomról “hírt” adó hazugságokért viszont nem), érzelmeimet kordában tartva, de elveinkhez ragaszkodva írtam. A következő két évben az új pártvezetés munkáját képviselőként tervezem segíteni, még ha lehetőségeim szűkülnek is, és kissé háttérbe szorulok, de igyekszem a régi aktivitásommal folytatni szakpolitikusi munkámat annak a népesedéspolitikának a témafelelőseként, melyet a Jobbik a programjában a magyarság legsúlyosabb problémájaként definiált. Nemcsak új szavazókat kell megnyerni, hanem a régieket is meg kell őrizni – ennek jegyében a politikusbűnözés ellen és még néhány szakterületen is szeretném folytatni munkámat, egyúttal kapaszkodót nyújtva a most csalódott tagjainknak, nehogy kilépjenek.

Számomra a Jobbik sokkal több, mint egy párt vagy akár mozgalom: saját gyermekemnek tekintem. Alapvető erkölcsi kötelességemnek tartom, hogy ne hagyjam el, hanem legjobb tudásommal, erőmmel segítsem fejlődését, s erre buzdítom tagtársaimat is. Felajánlom egy évi jövedelmemet is, hogy abból létrejöhessen mozgalmunk egy hiánypótló jótékonysági intézménye lehetőleg egy alelnök vezetésével, amit az elnökségben hiába próbáltam elérni hosszú évek során. A teljes 2017. évi tiszteletdíjamat e célra fordítom; az idei év az intézmény előkészítése lesz, illetve most nyáron amúgy sem kapok tiszteletdíjat az önkéntes tartalékos honvédségi alapkiképzésre és esetleges határvédelemre való bevonulásom (így mandátumom egy-két hónapos, nyári felfüggesztése) miatt, amit szintén fontosnak tartok, mert így tudjuk hitelesen szorgalmazni az önkéntes honvédségi alapkiképzés és a tartalékos rendszer kibővítését, ha – magam is vállalva a haza védelmét – jó példával járunk elől (ahogy a politikusi álláshalmozás és a mentelmi jog terén is, önkorlátozással élve).

Szebb jövőt!


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »