A Jobbik szigorítaná a képviselők vagyonbevallási kötelezettségét

A Jobbik a parlamenti képviselők vagyonbevallási kötelezettségének azonnali és radikális szigorítását követeli az elmúlt hetek korrupciógyanús ügyeire hivatkozva – Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője az ellenzéki párt pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten elmondta: a közelmúltban derült ki, hogy egy közbeszerzéseken nyertes cég tulajdonosa „luxus utazásokra” viszi a miniszterelnököt, aki beismerte, harminc éve utazik így.

A Jobbik szerint ebből az esetből is látszik, hogy a jelenlegi vagyonbevallási rendszer nem alkalmas a tiszta és korrupciómentes közélet megteremtésére, ezért törvénymódosító javaslatot nyújtanak be változtatási javaslataikról. Ezek közé tartozik, hogy képviselők ne fogadhassanak el ajándékot közbeszerzéseken induló társaságok képviselőitől, amennyiben köztük függőségi viszony alakul ki, vagyis a politikus döntő befolyással rendelkezik az állami tenderek nyertesének kiválasztásában – fejtette ki Pintér Tamás.

Hírdetés

Hozzátette, pártja újból kezdeményezi, hogy a képviselőkkel egy háztartásban élők vagyonnyilatkozata is legyen nyilvános, a mulasztás, illetve valótlan adatközlés pedig vonjon azonnali adóellenőrzést maga után. Pintér Tamás kérdésekre válaszolva „abszurd hülyeségeknek” nevezte a Jobbik frakciójából kizárt Volner János pártvezetést támadó kijelentéseit, szerinte Volner János ezzel „megérkezett a NER rendszerébe”.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »