A Jobbik szerint Simonka berúgott, de az is lehet, hogy betépett, a Fidesz viszont azt állítja, nem érezte jól magát

A Jobbik szerint Simonka berúgott, de az is lehet, hogy betépett, a Fidesz viszont azt állítja, nem érezte jól magát

A képviselő nem érezte jól magát, ezt jelezte a frakcióvezetésnek, és engedélyt kapott, hogy hazamenjen

– állítja a Telex megkeresésére a Fidesz-frakció sajtóosztálya.

Korábban lapunk parlamenti forrásoktól úgy értesült, hogy Simonka György a hétfői plenáris ülésen meglehetősen furcsán viselkedett. Úgy tűnt, mintha a fideszes képviselő alkohol vagy valamilyen más tudatmódosító szer befolyása alatt lett volna az alatt a néhány perc alatt, amíg délután fél 2 körül az ülésteremben tartózkodott, végül frakciótársa, Kovács Sándor kísérte ki a teremből.

A parlamenti közvetítésben 1:28:51-nél Kállai Mária (Fidesz) felszólalása alatt látható, hogy Simonka zavaros tekintettel néz maga elé.

Simonka láthatóan illuminált állapotban „tisztelte meg” az országgyűlést. Már a belépője is meglehetősen ingatagra sikeredett, a képviselő ugyanis majdnem elesett

– írta közleményében a Jobbik-frakció.

Hírdetés

Jakab Péter pártelnök pedig Facebook-oldalán jelezte, hivatalosan is kezdeményezi Kövér László házelnöknél, vizsgálja ki, mitől dülöngélt Simonka György a Parlamentben úgy, hogy végül egy másik fideszes képviselő jobbnak látta kikísérni.

Betegen ugyanis nem szabad bejönni, részegen meg tilos

– hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Jakab Péter.

Simonka György ellen korábban bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás, 2019-ben pedig vádat is emeltek a fideszes képviselő ellen az ügyben. 

Augusztusban megint vádat emeltek ellene, miután az ügyészség szerint ötmillió forintot adott egy tanúnak azért, hogy az ellene is zajló költségvetési csalás ügyében hamisan tanúskodjon, egy másik tanút pedig állítólag pénz ígéretével akart rávenni ugyanerre.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »