A Jobbik önfelszámolása

S ha már szóba került az előző bejegyzésben e szöveg, akkor hadd legyen ez is olvasható a blogon.
Nem vagyok egyedül azzal a véleményemmel, hogy Morvai Krisztina nélkül nem biztos, hogy a Jobbik parlamenti párt és politikai tényező lenne ezidőtájt. Ahhoz, hogy a párt bebizonyítsa, hogy nem elveszett szavazat a rá adott voks, kellett egy főpróba, melynek kisebb a tétje, mint a parlamenti választásoké. Ez volt az 2009-es Európai Parlamenti választás.Ahhoz, hogy ezen a megmérettetésen szép eredményt érjen el a szervezet, kellett egy húzónév, egy országosan ismert személyiség. Morvai Krisztina, akit a 2006-os rendőrterrort követően ismert és szeretett meg az ország jobbik fele, elvállalta, hogy a párt listavezetője és arca legyen ezen a választáson.
(saját fotó, készült 2009. június 4-én a Jobbik kampányzáró nagygyűlésén) A folytatást ismertjük, a Jobbik nemhogy bejutott, de közel 15%ot szerzett az EP választáson, majd közel húszat a parlamentin. A párt szinte következetes és egyértelműen nemzeti politikát folytatott a parlamentben hat esztendeig, mígnem 2016 őszén elindult és egyre határozottabb léptekkel közeledett a magát baloldalnak nevező politikai bűnszövetség választói tábora felé.  A politikai cselekvés és a retorika egyre vállalhatatlanabbá vált azok számára, akik komolyan gondolták a párt jelmondatát, miszerint „csak a nemzet”. Amit nyugodtan lecserélhetnének arra, hogy „csak a hatalom”. Még pontosabban a „csak a hatalom ábrándja”, mert hatalomra a maguk által hirdetett módon, abszolút többséggel egyhamar nem fognak jutni, 2018-ban bizonyosan nem. S most, midőn Vona Gábor odáig jutott a nemzeti értékek és érdekek feladásában, hogy nyíltan kimondja, hogy bárkivel kész összefogni Orbán ellen, Morvai Krisztina interjút ad a Jobbik által következetesen gyalázott Magyar Időknek és a nyíltan szembe megy pártja aktuális retorikájával. Mert mit is mond a Jobbik?  Azt, hogy Soros a Fidesz által kreált ellenségkép, aki kisebb veszélyt jelent a magyarok szabadságára, mint Orbán Viktor.Morvai ezzel szemben elismeréssel szól a kormány bevándorlás-politikájáról a kormány lapjában s kimondja azt is, hogy az „abszurd, életszerűtlen és embertelen” európai migrációs politika mögött egy „gonosz, ördögi terv” áll, amelynek megvalósulását, akár Soros tervezte azt, akár nem, minden erővel meg kell akadályozni.Szimbólum értékű, hogy Vona Gábor
(saját fotó, ugyanakkor, ugyanott készült)a Corvin közben párszáz ember előtt beszélt október 23-án, míg az általa ismételten gyalázott Orbán Viktort tízezrek hallgatták.Így múlik el a világ dicsősége, mondhatnánk. De nem a világról van szó, hanem egy szép reményű pártról, amit saját elnöke tett tönkre elképesztő módszerességgel.

Borbély Zsolt Attila
Az írás a Székely Hírmondóban jelent meg.


Forrás:bzsa.blogspot.com
Tovább a cikkre »