A Jobbik most éppen a lakástakarék ügyében népszavaztatna

A Jobbik népszavazást kezdeményez a lakástakarék támogatásának megtartásáért.

A kormányzat arcátlan módon szüntette meg a lakáscélú előtakarékosság állami támogatását, ily módon fiatalok és idősebbek tízezreit zárta ki az otthonteremtést segítő lehetőségek közül, hiszen a legtöbben nem tudják igénybe venni a CSOK még mindig szigorú rendszerét – írja közleményében Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Z. Kárpát szerint a kabinet nem teszi lehetővé továbbá a tipikus magyar élethelyzetekre való takarékoskodás megkönnyítését sem, mint amilyen a lakás felújítása vagy éppen bővítése.

Ezért a Jobbik törvényjavaslatban "követeli" az eredeti állapot helyreállítását, az állami támogatás további biztosítását az előtakarékosság rendszerében, a közvetítő gazdasági ágazatról szóló alapos szakmai vita lefolytatása mellett.

Hírdetés

Ám mivel a parlament (Magyarországnak Országgyűlése van – a szerk.) probléma-megoldó (helyesen: problémamegoldó, csak valószínűleg már a közlemények lektorát is kizárták vagy kilépett – a szerk.) erejének a Fidesz-KDNP egyértelmű fékezőjévé vált, a lakástakarék megtartását célzó népszavazási kezdeményezéssel élünk, amelyre vonatkozó kérdésünket el is juttattuk a Nemzeti Választási Bizottsághoz – zárul a saját fizetése tekintetében szociálisan érzékeny néppárt közleménye.

(Kuruc.info)

Több százezer forinttal kerülhet többe ugyanaz a lakásfelújítás az eddigi lakástakarék hiányában

A kormánypártok frakciói megszavazták a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetését


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »