A Jobbik megszüntetné a munkavállalók kizsákmányolását

Újratárgyalná a multinacionális cégek kormányzattal kötött stratégiai szerződéseit a Jobbik – közölte Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint ezek a megállapodások indokolatlan kedvezményekben részesítik az érintetteket; pártja ehelyett a mikro-, kis- és közepes vállalkozásokkal állapodna meg, és azokat kedvezményezné.

Arról is beszámolt: haladéktalanul megváltoztatnák a munka törvénykönyve egyes előírásait annak érdekében, hogy csökkenjen a munkavállalók kiszolgáltatottsága és erősödjön a szakszervezetek működése. Példaként említette, szeretnék elérni, hogy a szakszervezeti vezetők munkabérét ne állhassa az a munkaadó, amellyel szemben az illetőnek fel kellene lépnie a dolgozók érdekében. Ehhez állami forrásokat különítenének el – fejtette ki.

Z. Kárpát Dániel azt is mondta: noha nem multiellenesek, ugyanakkor ezen cégektől is megkövetelik a szabályok betartását. Tarthatatlannak nevezte, hogy több ezer milliárd forint nyereség távozik az országból lényegi adófizetés nélkül, egyebek mellett az informatikai vagy gyártási technológia bérlésének indokával.

Hírdetés

A Jobbik alelnöke kitért arra is, hogy béruniós koncepciójuk a munkabérek lassú és kiszámítható felzárkózását tenné lehetővé a nyugat-európai átlaghoz.

(MTI)

 


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »