"A Jobbik ismét egy lépéssel a Fidesz előtt járt"

"A Jobbik ismét egy lépéssel a Fidesz előtt járt"

Vona Gábor szerint Orbán Viktor végre rájött: kezdetektől a Jobbiknak volt igaza, azt ugyanakkor visszautasította, hogy az Európai Unióból való kilépésünket jelentette volna az ellenzéki párt javaslata.

Fél éves időhúzás és 15 milliárd forint közpénz árán, egy kudarcba fulladt, érvénytelen népszavazás után Orbán Viktor is rájött, hogy kezdettől fogva a Jobbiknak volt igaza, és most ő maga indítványozza korábbi javaslatunkat – reagált közleményében Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

A pártelnök hangsúlyozta: a Jobbik részt vesz a Fidesz által kezdeményezett ötpárti egyeztetésen, és Magyarország biztonsága érdekében készek támogatni egy, az ővékkel megegyező tartalmú Alaptörvény-módosítást.

“Ugyanakkor határozottan visszautasítjuk Kósa Lajos hazugságát, mert a nemzeti néppárt soha nem nyújtott be sem visszamenőleges hatályú javaslatot, sem olyat, amely az Európai Unióból való kilépésünket jelentette volna”

– szögezte le Vona Gábor.

Ahogy arról beszámoltunk, a miniszterelnök és a Fidesz-frakcióvezetőjének keddi közös sajtótájékoztatóján Kósa Lajos úgy érvelt: a Jobbik alaptörvény-módosítása azért nem megfelelő, mert az

“kivezetné az országot az EU-ból”.

A frakcióvezető szerint ugyanis a jobbikos javaslat olyan területeket is érintett volna, amelyekben „közösen gyakorlunk jogot” az Unióval. Hogy mik lennének ezek, arra nem tért ki bővebben.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »