A Jobbik is európai ügyészséget akar, hogy ne lehessen szétlopni az ország támogatásait

A Jobbik is európai ügyészséget akar, hogy ne lehessen szétlopni az ország támogatásait

Teljes erővel, szervezett formában fogjuk gyűjteni az európai polgári kezdeményezéshez az aláírásokat – jelentette be Bana Tibor.

Az ellenzéki képviselő szerint Orbán Viktor kormányának

“az EU pénze jól jön”, csak azt szeretnék, hogy ne vizsgálják, mire költik azt.

Példaként említette azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint uniós forrásból vásárolt önkormányzati kisbuszokkal szállították a miniszterelnöki beszéd hallgatóságának “jelentős részét”.

Ezzel kapcsolatban nemrég írtuk meg, hogy a Fidesz európai pártcsaládjának, az Európai Néppártnak svéd képviselője, Gunnar Hökmark szerint „finoman szólva is ellentmondásos, legalábbis kínos” ez a sztori, és érdemes lenne az Európai Parlament költségvetési-ellenőrzési bizottságának utánanéznie, mire használják fel az uniós forrásokat Magyarországon.

Bana ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet, hogy ezeknek a buszoknak

Hírdetés

„egyáltalán nem tartozik a funkcióik közé az, hogy politikai propagandacélokat szolgáljanak”.

A parlament európai ügyek bizottságának alelnöke álságosnak nevezte Orbán Viktor és a Fidesz politikáját, mert 2010 óta

“egyre erőteljesebben jellemzővé vált az európai uniós források korrupt felhasználása, ez jelenti Orbán Viktor kormányzásának egyik pillérét”

– mondta a jobbikos politikus, aki szerint a kabinet számára az az elsődleges, hogy a haverokat, a hozzá köthető oligarchákat kiszolgálja.

Emlékeztetett, hogy a 2009-es európai parlamenti kampányában még kiállt az európai ügyészséghez csatlakozás mellett a Fidesz, ám kormányra kerülve kézzel-lábbal tiltakozik az intézmény bevezetése ellen. Erről a kicsit sem gyanús pálfordulásról itt írtunk részletesen: „A Fidesz támogatja (…) az Európai Ügyészség felállítását, hatáskörének bővítését az unió pénzügyeit sértő bűncselekményeken túl más súlyos, több tagállamot érintő bűncselekményekre is.” – írták még akkor, amikor nem ők voltak hatalmon.

A politikus a sajtótájékoztatón arra hivatkozva hárította el az M1 csatorna kérdését az MTVA elleni bojkottról, hogy amíg a Fidesz “propagandaérdekeit szolgáló”, “magukat közszolgálatinak nevező” médiumok magatartásában nem áll be érdemi változás, addig nem nyilatkoznak, és ugyanerre kérnek minden ellenzéki pártot. Egyébiránt a párt minden pénteken tart egy Rágalominfó nevű sajtótájékoztatót külön a fideszes sajtónak, ahol feltehetik a propagandába illő kérdéseiket.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »