A Jobbik elnöksége szembenéz a Becsület Légiójával

Hivatalos a Jobbik mai elnökségi ülésére Fülöp Erik tiszavasvári polgármester – tudta meg a Magyar Nemzet. Lapunk információi szerint a település vezetője rendteremtési programja eredményeiről fog beszámolni a Jobbik vezetőségének.

Ismeretes, februárban Tiszavasváriban komoly pánik tört ki a város cigányok lakta, Széles út és Keskeny utca által határolt szegregátumában és abban az iskolában, ahová a telepi gyerekek járnak. A riadalmat az okozta, hogy a helyi képviselőt-testület elfogadta Fülöp Erik polgármester javaslatát, amely alapján rendteremtési feladatokkal bízzák meg a Becsület Légióját. A szervezet tagja többek között Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester és Zagyva György Gyula, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke, illetve Volner János, a Jobbik országgyűlési képviselője. Utóbbi politikus látta el a „különítmény” kommunikációs feladatait, így ő számolt be a Magyar Nemzetnek arról, hogy azért bízta meg a Becsület Légióját a tiszavasvári önkormányzat, mert nem feltétlenül helyhatósági kérdésekben kell rendet tenniük. Volner János itt a rendőrség munkájára, az áramlopások miatt a szolgáltatókkal való kapcsolattartásra és a gyámügyre célzott elsősorban. Elmondása szerint a „légió” tagjai tevékenységükért pénzt nem kapnak, irodahelyiséget biztosítanak számukra. Arról is beszélt, hogy az egy hónappal ezelőtti hangulatkeltés a kormánypárthoz közeli személyeknek köszönhető.

Hasonló forgatókönyv valósulhat meg egy baranyai faluban, az ötszáz fős Sumonyban. A település cigány származású független polgármestere ugyanis a Jobbiktól vár segítséget a bűnözés visszaszorítása érdekében, mivel már nem bízik a rendőrségben. Az ellenzéki párt az érpataki modellt vezetné be a többségében romák lakta településen.

Út a pokolba

Ha a pokolba indul az ember, vigyen magával kísérőt. A mi Vergiliusunkat Glonczi Lászlónak hívják, roma aktivista, és Nyíregyházán, a Guszevtelepen vesszük fel az autóba. Huszonkét kilométer innen Tiszavasvári, van időnk az úton beszélgetni – olvassa el a Magyar Nemzet riportját!

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 03. 23.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »