A Jobbik a stabil második, Kúrcsányi mehet a lecsóba

A Nézőpont szerint a teljes népességkörében 30 százalékkal vezet a Fidesz, megelőzve a Jobbikot (12 százalék) és az MSZP-t (9 százalék). Egy másik, Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszédének 10. évfordulója kapcsán készült felmérés pedig arra mutat rá: csak egy szűk kisebbség szimpatizál valamennyire Gyurcsány Ferenccel.

Magyar Menedék - Sitchin

Megvannak a legfrissebb Nézőpont-számok, és nagy változás nincs: vezet a Fidesz, második a Jobbik, harmadik az MSZP. A teljes népesség körében harminc százalékon áll a nagyobbik kormánypárt, a Jobbik 12, az MSZP 9 százalékon, a DK bejutási küszöb, tehát öt százalék környékén áll – nyilatkozta az M1 állami csatornán a Nézőpont Intézet elemzője, Deák Dániel.

Felmérték Gyurcsány Ferenc támogatottságát is az őszödi évforduló kapcsán. A választókorú népesség csaknem 64 százaléka azt válaszolta, nem akarná, hogy ő fontos politikai pozícióban legyen, miközben 15 szeretné a visszatérését. A felmérés eredményeit a Ma Reggelben ismertették.

Az ex-kormányfő balatonőszödi beszédének 10. évfordulója kapcsán készült felmérés tehát arra is rámutat: csak egy szűk kisebbség (a teljes felnőtt népesség 15 százaléka) szimpatizál valamennyire Gyurcsány Ferenccel. A kérdésben a baloldali (MSZP, DK, Együtt, PM) szimpatizánsok is megosztottak: harmaduk (32 százalék) szintén elutasító a volt miniszterelnök politikai szerepvállalása kapcsán.

Az őszödi beszédet követően a lakosságnak az a része is megismerte a nevét, aki nem foglalkozott politikával. Az ismertsége tehát magas, de ez magas elutasítottsággal is párosul, ami a legnagyobb problémája Gyurcsánynak és a DK-nak, mert van egy plafon, ami fölé nem nagyon tud majd emelkedni a támogatottságuk – magyarázta az elemző.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »