A Jó Pásztor vasárnapján elindult a Kucsera Ferenc-emlékoldal

A Jó Pásztor vasárnapján elindult a Kucsera Ferenc-emlékoldal

Május 12-én, húsvét negyedik vasárnapján, mely hagyományosan a papi és szerzetesi hivatásokért végzett ima világnapja, elindították a Kucsera Ferenc szentendrei káplán vértanúhalálának századik évfordulója alkalmából készült honlapot.

„Sancte Damascene, ora pro nobis!”, vagyis „Damaszkuszi Szent János, könyörögj érettünk” – írta naplójában többször is Kucsera Ferenc atya. Ezzel a könyörgéssel köszöntik a készítők az oldalra látogatókat. A honlap ITT található.

A Kucsera100.com honlapon egy helyen olvashatunk a Tanácsköztársaság idején vértanúhalált halt káplán életéről, haláláról, halálának körülményeiről; megtalálhatók itt az elmúlt száz év legfontosabb megemlékezéseinek leírásai; tájékozódhatunk a Szentendrén és a szülővárosban, Léván található emlékhelyekről, de a vértanúság századik évfordulója alkalmából készülő filmekről is. A honlapot böngésző fiatalokat játékra hívják a készítők.

Az oldal azért jött létre, hogy – fotók, dokumentumok, visszaemlékezések segítségével – minél többen megismerjék ezt az életvidám, 27 évet élt káplánt, aki életét áldozta mások megmentéséért, akit 1919. június 25-én ártatlanul kivégeztek Szentendrén.

A készítőknek az is fontos célja, hogy Kucsera Ferenc életének és vértanúságának széles körben történő megismertetésével közelebb kerülhessünk a kanonizáció elindításához. Ehhez kérik a hívek imáit.

Hírdetés

A honlap jelképesen a Jó Pásztor vasárnapján indult el, hiszen Kucsera Ferenc sírján ez, az életét és halálát egyaránt jól jellemző evangéliumi mondat áll: „A jó pásztor életét adja az ő juhaiért” (vö. Jn 10,11).

Kucsera Ferenc életéről ITT olvashatnak részletesen.

A szentendrei Keresztelő Szent János-plébánia a Facebookon is elindította a Kucsera Ferenc Emlékoldalt, ezt ITT találják.

Forrás: Kucsera100.com

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »