A jazz vajon mi? – Előadássorozat diákoknak Csíkszeredában

A jazz vajon mi? – Előadássorozat diákoknak Csíkszeredában

A Csíki Jazzfesztivál szervezői „A JAZZ VAJON MI?” címmel előadássorozatot indítanak fiataloknak, amelyre egyetemistákat és gimnazistákat várnak. A rendezvénysorozat egyúttal Csíki Jazz promó is, mellyel szeretnének rávilágítani arra a tényre, hogy a jazz nem csak a harmincon túli korosztálynak szól, hanem a fiataloknak is. Nagyon sok olyan műfaj van, amelyet nem ismerünk, vagy amelyről nem tudjuk, hogy köze van a jazzhez, ezeket szeretné a rendezvény bemutatni, megismertetni többek között. Ugyanakkor szeretne arra a kérdésekre választ adni, hogy mi is a jazz, mi az improvizatív zene, mi a kísérleti zene, illetve milyen zenei műfajokra és értékekre érdemes odafigyelni, hogy ki tudjuk választani az igazán értékes zenét.

Az első előadást Sárik Péter fogja tartani a triójával május 3-án „Amit tudni akartál a jazzről, de sosem merted megkérdezni” címmel. A szervezők az előadás napjáig várják a kérdéseket a [email protected]/* */ címre, valamint a Csíki Jazz facebook oldalára.

Sárik Péter üzenete az előadás kapcsán:
„A jazz koncertek közönségének 90 százaléka nem tudja, hogy igazából mit is csinálnak a zenészek a színpadon. Azt sokan tudják, hogy improvizálunk, de, hogy ez mit jelent igazából, azt már nem. Ez nem baj, hiszen honnan tudnák? Az a baj, hogy nem merik megkérdezni, sőt szégyellik, mert azt hiszik, hogy illene tudniuk.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »