A játékosok döntöttek: Dárdai Pál az év edzője!

A játékosok döntöttek: Dárdai Pál az év edzője!

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) futballozó játékosok a Herthával hetedik helyen végző Dárdai Pált választották meg a 2015–2016-os szezon legjobb vezetőedzőjének – olvasható a Nemzeti Sport Online-on.

A Kicker titkos szavazásán 235 játékos vett részt, a magyar szakember a szavazatok 17,5 százalékát gyűjtötte be – írja a német lapra hivatkozva az NSO.

A szezon pozitív meglepetéscsapata a Hertha lett, amely a 2014–2015-ös kiírásban még a kiesés elkerüléséért küzdött, a mögöttünk hagyott idényben azonban az Európa-liga-indulást jelentő hetedik helyen zárt.

A mezőnyjátékosok között a 31 bajnoki mérkőzésen 11 gólt és 20 gólpasszt jegyző Henrih Mhitarjan végzett az élen, míg a legjobb kapusnak Manuel Neuert választották meg.

Az idény felfedezettje a német válogatott bő Európa-bajnoki keretében is helyet kapó Julian Weigl és Julian Brandt lett, az idény csalódását pedig Mario Götze szereplése szolgáltatta.

A megkérdezettek 90 százaléka úgy gondolja, hogy a bajnok és kupagyőztes Bayern München Carlo Ancelotti irányításával is sikeres lesz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »