A járványhelyzet tükörképe az életmódunknak

A járványhelyzet tükörképe az életmódunknak

Ingrid Brocková, a Szlovák Köztársaság Külügyminisztériumának államtitkára a Tablet TV-nek adott interjúban részletezte, hogy az egyes államok és nemzetközi intézmények miként próbálnak megbirkózni a koronavírus-járvány következtében előállt helyzettel.

Szerinte ezek az erőfeszítések két vonalon zajlanak, egyrészt

Ingrid Brocková véleménye szerint Szlovákiának nagy szerencséje, hogy részese az olyan nemzetközi szervezeteknek, mint az ENSZ, az Európai Unió, a NATO.

„Éppen ezekben a helyzetekben mutatkozik meg ennek erős előnye az olyan kis államok számára, mint mi vagyunk” – jegyezte meg.

Hírdetés

Példaként említette az EU-t, amely az utóbbi időben számos olyan intézkedést hozott, amely a tagállamokat segítette. Elmondta továbbá, hogy

Az Egészségügyi Világszervezet vezetőségének (WHO) is át kellene értékelni működését és elgondolkodni azon, mit kellene tennie a szervezet iránti bizalom és hitelesség visszanyeréséért.

„Azt kívánnám, hogy a gazdasági diplomácia a külpolitika része legyen, a külügyminisztérium koordinálja valamennyi nagykövetünk tevékenységét, hogy azok kellőképpen képviselhessék országunkat a világ minden részén” – fejtette ki az államtitkár asszony.

Ugyancsak fontosnak tartja az innovációs diplomáciánkat, amely lehetővé tenné minden jelentősebb megoldás, újítás bemutatását a világban. Mint például a COVID-19 vírus vizsgálatára kifejlesztett tesztet. Az ilyen fejlesztéseknek köszönhetően rendkívül megnőtt a Chirana vállalat iránti érdeklődés külföldről, hiszen mindenhol figyelik az egészségügyi eszközök gyártását, fejlesztését.

(teraz.sk/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »