A járvány miatt magasabb fokozatba kapcsolt az ÉletMentő

A járvány miatt magasabb fokozatba kapcsolt az ÉletMentő

Elérhetővé vált a Vodafone Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat ÉletMentő telefonos alkalmazásának két újítása, amelyek a járvány miatt kialakult helyzetben segítik a lakosságot.

Két fontos újdonság került az ÉletMentő applikációba, amelyet az ez év januári indulása óta több mint 450 ezren töltöttek már le és több mint 2500 segélyhívás érkezett ezen keresztül – írja a Napi.hu.

A hétfői napon elérhetővé vált egyik opció a Koronavírus információs gomb, amely közvetlenül átirányítja a felhasználókat a magyar kormány hivatalos tájékoztató oldalára.

Hírdetés

A másik újítás, hogy az alkalmazás úgynevezett push üzenetek formájában el tudja küldeni a legfrissebb létfontosságú információkat azok számára, akik ezt a funkciót jóváhagyják. Aki már korábban letöltötte az ÉletMentőt, a beállítás menüben két dolgot kell ehhez engedélyeznie: a frissítések automatikus letöltését és az értesíteket, áll a Vodafone közleményében.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a 2020 januárjában elindított ÉletMentő alkalamzás amellett, hogy pontos helymeghatározást tesz lehetővé, és megjeleníti a mentők számára az előre feltöltött egészségügyi adatokat, tartalmazza a felhasználóhoz legközelebb eső gyógyszertár, kórház, defibrillátor helyét, valamint része egy elsősegélynyújtó kisokos is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »