A járvány miatt hétfő óta 263 alkalommal intézkedtek a rendőrök

A rendőrök 263 alkalommal intézkedtek a koronavírus-járvány miatt hétfőn életbe léptetett kormányrendelet alapján az elmúlt négy napban – közölte a pandémia elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese pénteken online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes elmondta: a rendőrök 133 esetben intézkedtek a védelmi intézkedések megszegése miatt csütörtökön; több esetben közérdekű üzem megzavarása miatt.

Hírdetés

Közölte: 28 tömegközlekedési járművön utazó ember nem vagy nem megfelelő módon viselte a maszkot, 105-en pedig üzletben, vendéglátóhelyen vagy más intézmény területén nem tartották be a maszkviselési szabályokat.

Az új kormányrendelet hétfői hatályba lépése óta 263 alkalommal intézkedtek, ebből 221 esetben figyelmeztettek, 23 helyszíni bírságot szabtak ki és 19 szabálysértési feljelentést tettek – mondta az alezredes.

Csütörtökön 2711 hatósági házi karantént rendeltek el, ebből 569-et határátlépést követően. Jelenleg 25 374-en vannak karanténban. A rendőrök 12 785 alkalommal ellenőrizték a szabályok betartását, a karanténhoz kapcsolódó mobiltelefonos applikációt 1687-en vették igénybe.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »