A Hunyadiak birtokát is bevette Mészáros Lőrinc

A gázszerelő most Tokaj-Hegyalján vásárolt be, a jelek szerint.

Több helyi forrásra hivatkozva írja a Hvg.hu, hogy Mészáros Lőrinc egy neves borászatra csapott le Tokajban. A lap megkereste Kalocsai Lászlót, a bodrogkeresztúri Dereszla Pincészet birtokigazgatóját, aki annyit mondott, hogy még nem tudja megerősíteni a hírt a birtok eladásáról. Ugyanakkor „előkerült egy olyan, a napokban zárt körben küldött, hivatalos körlevél is, melyben a Dereszlával mint stratégiai partnerrel számolva azt a megjegyzést írták oda a céghez, hogy »tulajdonos: Mészáros Lőrinc«” – számol be a portál.

Borbánya

A cikk ezután számba veszi a Dereszla Pincészet sikerének állomásait, többek között, hogy remek pozíciói vannak Lengyelországban, sőt bekerült a kormányzati repiborok közé is. Ezenfelül a hazai piacon a Dorombor márkával hasít, és most törne be a pezsgőpiacra is. „Ezzel együtt is az a megkérdezett szakemberek egyöntetű véleménye, hogy Mészáros mindenképpen jó vásárt csinált (ha csinált): a Dereszlával egy olyan cégre tehet szert, amely biztos lábakon áll, eladható a terméke, és megfelelő méretű és növekedési potenciálú felvevőpiaca is van” – írják. A szakértők egyébként 2,5-3 milliárdosra teszik a birtok értékét.

A pincészet honlapja egyébként egy aranybánya, kiderül az is, hogy valószínűleg Hunyadi Mátyás is megfordult a pince falai között, valamint hogy a Rákócziak egyik fontos birtoka volt. Ki más is jöhetne ezek után a tulajok között, mint Mészáros Lőrinc.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »