A Hungaroring uralta 2017-et Európában

„A Hungaroring volt 2017-ben a legfoglalkoztatottabb európai versenypálya” – kezdte gondolatait Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója a pálya idénynyitó sajtótájékoztatóján. Persze, rögtön hozzátette, reméli a 2018-as év is hasonlóan sikeres lesz, ahogy arról is beszámolt, szakmailag értékes szezon előtt állnak.

Az első eseményre majd áprilisban kerül sor, amikor is a top túraautó sorozat, a WTCR második futama érkezik Budapestre, amelyen valószínűleg a hazai közönség Michelisz Norbertet is láthatja. De ezen kívül lesz majd német túraautó és kamionverseny is a Hungaroringen.

Természetesen a fő esemény majd a július végi Forma-1-es futam lesz. „A tavalyi csúcsévet negyven százalékkal túlszárnyaltuk az időarányos jegyeladással. Remélem az idény kezdetével tovább nő az érdeklődés” – mondta Gyulay, aki mosolyogva jelezte, bízik abban, hogy tovább kell bővíteni az ülőkapacitást.

Hírdetés

Arra is rávilágított, hogy május 1-én újra lesz látványos belvárosi show Forma-1-es versenyzők részvételével 

Az eseményen jelen volt Michelisz Norbert is, aki nemrég a Hondától a Hyundaihoz igazolt. Mint mondta, mikor egy interjúban arról beszélt, hogy nincs 2018-ra szerződése, jöttek az informális megkeresések, majd végül a váltás. „Szakmai érvek szóltak a Hyundai mellett, ezek egyike, hogy tetszett a szervezeti felépítés, s hogy mindent házon belül intéznek, saját mérnökökkel fejlesztenek” – emelte ki.

Az első benyomása az új autóról pozitív, mivel egyszerűen vezethető, így gyorsan sok önbizalmat lehet vele szerezni.

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) is örömét fejezte ki, mint mondta 2017 az egyik legsikeresebb éve volt a magyar autósportnak. „Ezek az eredmények nem jöhetnének létre, ha nem nyújtana ennyi lehetőséget és nem működne ennyire együtt velünk a Hungaroring” – fogalmazott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »