A hőségben is figyeljünk a bajba jutott emberekre!

A hőségben is figyeljünk a bajba jutott emberekre!

A tartósan 27 Celsius-fok fölötti középhőmérsékletre tekintettel az Emberi Erőforrások Minisztériuma június 21., hétfő reggel 8 órától életbe léptette a vörös kódot. Az élet védelme az első, ezért a riasztás ideje alatt a szociális intézményeknek fogadniuk kell a bajba jutott embereket függetlenül attól, milyen ellátást nyújtanak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a következő napokban a napi középhőmérséklet meghaladja a 27 Celsius-fokot – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára június 21-én, hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

A riasztás az előrejelzések alapján csütörtök 24 óráig lesz érvényben.

Hírdetés

A speciális eljárásrend idején az élet védelme az első, ezért – bár a hajléktalanok elhelyezése elsődlegesen a hajléktalanellátást nyújtó intézmények feladata – a szociális szektorban a diszpécser jelzése alapján minden intézménynek fogadnia kell a bajba jutottakat attól függetlenül, hogy alapvetően kiknek nyújtanak szolgáltatást – közölte az államtitkár. A vörös kód célja az is, hogy felhívja a társadalom figyelmét a speciális helyzetre.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Fotó: Pxhere.com

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »