A horvátországi földrengés károsultjait támogatja a Katolikus Karitász

Több, mint 1,5 millió forint értékű gyors segítséggel támogatja a Katolikus Karitász a horvátországi földrengés károsultjait.

Számos áldozata volt a horvátországi földrengésnek, sok család került nehéz helyzetbe a természeti katasztrófa miatt. Sisak (magyar nevén: Sziszek) és Glina települések is erősen rongálódtak, az itt élő családok közül rengetegen kerültek nehéz helyzetbe. Az első felmérések alapján mintegy ötezer gyerek maradt iskola nélkül, mivel 5 iskolaépület teljesen megrongálódott, 9 jelentős felújítással majd még rendbe hozható, és 13 maradt működőképes.

A Katolikus Karitász kötelességének érzi az azonnali segítségnyújtást, és a Szombathelyi Egyházmegyei Karitászon keresztül felhívást tett közzé adománygyűjtésre, valamint 1,6 millió forint értékben szerzett be létfontosságú eszközöket és élelmiszereket.

Hírdetés

A szilveszter napjának délelőttjén útnak indított szállítmányba több ezer műanyag evőeszköz (tányér, kanál, pohár), takarók és plédek, benzinmotoros áramfejlesztők, Siesta gázkályhák, infra hősugárzók, készételek, valamint instant levesek kerültek. A sziszeki karitásszal napi kapcsolatban van a segélyszervezet. A helyiek már tudják, mi érkezik az gyors segítséggel, valamint ezzel a Karitász is naprakész információkat kap arról, mire van kinn a legnagyobb szükség.

Forrás: Katolikus Karitász – Caritas Hungarica

Fotó: Büki László/Vaskarika.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »