A honvédelmi minisztérium saját gépjárművezető-képzést indít

A honvédelmi minisztérium saját gépjárművezető-képzést indít

A szlovák honvédelmi tárca a fegyveres erők állományának feltöltésére saját gépjárművezető-képzést indít. Az ehhez szükséges helyiségek és felszereltség biztosítására, beleértve a vezetéstechnikai szimulátort és a szükséges gépjárműveket, az év végéig közel 45 ezer eurót különítettek el. Erről a tárca szóvivője, Martina Kovaľ Kakaščíková tájékoztatta a TASR hírügynökséget.

„Jelenleg a helyiségek előkészítése és a szükséges felszereltség közbeszerzése zajlik, beleértve a vezetéstechnikai szimulátort és az előírásoknak megfelelően módosított gépjárműveket is. A közbeszerzés megvalósulását követően bejegyeztetjük az autóiskolát és előkészítjük a működés megkezdését” – közölte a szóvivő.

Hírdetés

Az ágazati gépjárművezető-képzés lehetővé teszi, hogy annak résztvevői a fegyveres erők adott feltételei mellett, az ott használt technikai berendezéseken sajátítsák el a gépjárművezetéshez szükséges ismereteket.

A katonai gépjárművezető-képzés egyben lehetővé teszi a fegyveres erők számára a váratlan helyzetekre való reagálást is. A védelmi tárca már a múltban is működtetett saját gépjárművezető-képzést, mégpedig 2003-ig.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »