"A holokauszt nemzeti ügy" – jelentette be a "nemzeti" kormány minisztere az éppen aktuális holoemléknapon

"A holokauszt nemzeti ügy" – jelentette be a "nemzeti" kormány minisztere az éppen aktuális holoemléknapon

"A holokauszt nemzeti ügy, hiszen a nemzet testéből szakították ki több százezer honfitársunkat" – mondta Nagy István agrárminiszter szerdán, a "holokauszt magyarországi áldozatainak" emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen Budapesten.

Nagy István a Holokauszt Dokumentációs Központban (HDK) hazudozott és alázkodott, hogy milyen mértékben, azt jól mutatja az alábbi idézetgyűjtemény az MTI jóvoltából:

  • A magyar társadalom máig nem heverte ki a holokauszt emlékét, azt, hogy egy elfajzott ideológia nevében brutális és értelmetlen módon rabszolgasorba döntötték és megfosztották az életétől több százezer, a magyar közösséghez hű honfitársunkat.
  • A magyar zsidó emberek a századok során vagyonukat és életüket áldozták a magyar szabadságért, magyar honfitársaikkal együtt harcoltak a csatatereken az 1848-49-es szabadságharcban és az I. világháborúban is.
  • A holokauszt az a tükör, amelybe nem lehet följajdulás nélkül belenézni. A tükörből visszanéző arctól pedig megkérdezhetjük, hogy megteszünk-e mindent azért, hogy többé ne ismétlődhessen meg a borzalom, és érezzük-e ma is a felelősségünket elődeink bűneiért.
  • Máig marja a nemzet lelkiismeretét, hogy honfitársait átengedte egy olyan idegen hatalomnak, amely példátlan embertelenséggel elpusztította őket.
  • Ez is lehet az oka, hogy "mi, magyarok mindennél többre tartjuk a békét, és nem akarunk soha többé idegen hatalmak marakodásának áldozatául esni". Hozzátette: ma Magyarország biztonságos ország, ahol zsidók és "nem zsidók" is békében élhetnek.

    A kormány minden helyzetben elítéli a zsidó népet ért gyűlöletet, üldözéseket és antiszemita megnyilvánulásokat.

    Hírdetés

    "A mi feladatunk, hogy olyan Magyarországot építsünk, ahol soha többé nem fordulhat elő, hogy az állam nem védi meg polgárait", és ahol a jövő nemzedékei úgy nőnek fel, hogy a múlttal való szembenézést a nemzeti emlékezet részeként élik meg – hangoztatta Nagy István.

    Grósz Andor, a Holocaust Közalapítvány kuratóriumi elnöke arról beszélt: "78 év távlatából is felfoghatatlan, hogyan foszthattak meg embereket mindenüktől, emberi méltóságuktól és végül az életüktől is csak azért, mert zsidók voltak". "Hogyan válhatott egy néhány évvel korábban befogadó országban zsidóellenessé a közhangulat, hogyan nézhették az emberek közönyösen, olykor kárörömmel, ahogy elhurcolják szomszédaikat, munkatársaikat". Hozzátette: e kérdésekre külön-külön megvannak a válaszok (de ők persze soha nem lennének hajlandók őszintén válaszolni e kérdésekre – a szerk.), "az összkép, a holokauszt tragédiájának teljessége mégis felfoghatatlan és talán feldolgozhatatlan". "A múlt itt van velünk és hat ránk", és e hatás mérsékléséhez sokat és keményen kell dolgozni.

    "Az emlékezés és emlékeztetés mellett az egyik legfontosabb feladat fellépni a világszerte terjedő antiszemitizmus és minden embertelen tett ellen, különösen most, amikor Magyarország közvetlen szomszédságában ismét fegyverek ropognak, amikor ismét féltenünk kell életünket, biztonságunkat" – tette hozzá Grósz Andor.

    Korábban írtuk: 

    Orbánt meglepte, hogy bejutott a Mi Hazánk – "meg kell várni, hogy jelent-e veszélyt a kisebbségekre"

    Készítik már a helyet az új szelfipajtásoknak: államtitkár: több száz ortodox zsidót tervezünk befogadni


    Forrás:kuruc.info
    Tovább a cikkre »