A Hír TV-be látogatott a ritka betegségben szenvedő kisfiú

A Hír TV-be látogatott a ritka betegségben szenvedő kisfiú

Élményhétvégével gyógyul Farkas Ricsi. A jászberényi kisfiú egy ritka genetikai betegségben szenved, 13 éves és mindössze 12 kiló. Orvosai pozitív élményeket javasoltak neki, a kisfiú a Hír Televíziót is látni akarta belülről.

A Riasztás stábja fogadta a Hír TV-ben Farkas Ricsit. A 13 éves kisfiú ritka genetikai betegségben szenved, mindössze 12 kilót nyom, járni már nem tud és a beszéd is nehezére esik. A Baptista Szeretetszolgálat az orvosok javaslatára élmény hétvégét szervezett Ricsi számára. A kisfiú a Hír TV-re is kíváncsi volt. Különleges engedélyt kapott, így élőben, közvetlenül a stúdióban követhette a híreket, majd személyesen is találkozott a kollégákkal.

A jászberényi kisfiú túl van egy tüdő átültetésen és idegen donoros csontvelő-transzplantáción is és egyre több mellékhatással küzd. Édesanyja a nap 24 órájában Ricsivel van, minden segítségre szükségük van. „Ő is egy kisember, ő is élni akar, tehát mi nem lemondani akarunk a gyerekről, tehát egy élhető életet szeretnénk, nem várunk csodát, mint annyiszor elmondtam, de szeretnénk, hogy járni tudjon ez a gyerek, hízzon egy picit, hogy ne mindig stresszeljen, hogy úristen mi a baj, pl. most a legutóbbi problémánk is, hogy veseköve van a fiúnak mind a két kis veséjébe” – mondta Eszes Ágnes.

Gyógymódnak egyelőre csak a pozitív élmények vannak, a fiú édesapja azt mondja: Ricsi otthon ezekből szerez újból erőt. „Az élmények végeztével pár nap múlva még mindig beszél róla, összegyűjti a kis fejében, összegzi és végül is utána elmondja, hogy mit gondolt” – mondta Farkas Zoltán.

Ricsi egy havi orvosi ellátása 120 ezer forintba kerül, amit eddig az állami finanszírozott, de egy januárban életbe lépett változás miatt, csak az összeg felére számíthat a család. „A másik felét, a 60 ezer forintot valahonnan meg kell termelni, viszont most, hogy nagyon romlott az állapota Ricsikének, így az orvosok megint arra biztattak, hogy próbáljunk meg élményeket, pozitív élményeket szerezni Ricsinek és ezért most erre a hétvégére esett az a választás, hogy egy ilyen élmény hétvégét szervezünk Ricsinek” – mondta Baricz Dezső, a Baptista Szeretetszolgálat programvezetője.

Ricsi ezen a hétvégén egyebek mellett a Csodák Palotájába, a Fővárosi Nagycirkuszba és az Állatkertbe is ellátogat, hogy a pozitív élmények hatására erősebbé válhasson.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »