A higiénikusok engedélyezni szeretnék az állatok belépését a vendéglátóipari egységekbe

A higiénikusok engedélyezni szeretnék az állatok belépését a vendéglátóipari egységekbe

Nyitókép: Ondrej Bobek/Kávičkári.sk

A Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) azon a törvénymódosító javaslaton dolgozik, amelyik megengedné a gazdiknak, hogy a házi kedvencükkel együtt üljenek be a kávézóba vagy a nyári teraszra.

A Közegészségügyi Hivatal ezzel a törvénymódosító javaslattal szeretne reagálni arra a vitára, ami a 2018-as év bürokratikus értelmetlenségei elnevezésű szavazás eredményeinek közzététele után robbant ki – tájékoztatott Jozefína Kaššová a Közegészségügyi Hivataltól.

Hírdetés

A 2018-as év elsőszámú bürokratikus értelmetlenségének azt a rendelkezést választották meg, mely szerint az állatok nem léphetnek be a kávézókba. Ennek a rendelkezésnek az értelmében sem az éttermekbe, sem a kávézókba nem vihetjük magunkkal a házi kedvencünket. Még abban az esetben sem, ha az adott étterem vagy kávézó tulajdonosa ezt megengedi.

A készülő törvénymódosító javaslattal kapcsolatos szakmai megbeszélésen az elkövetkezendő napokban a Fiatal Vállalkozók Szlovákiai Egyesületével (ZMPS) és a  Szlovákiai Hotelek és Éttermek Szövetségével (AHRS) is tárgyalni fognak.

– mondta Ján Mikas, Szlovákia főhigiénikusa, majd hozzátette, hogy

Aktuality.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »