A hidegrekord után 15 fokos hőmérséklet-emelkedés is volt kedd reggelre

Kiszorul a fagyos légtömeg.

Hétfőhöz képest sok helyen mintegy 10 fokkal magasabb hőmérsékleti értékeket mértek kedd reggel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd reggeli adatai szerint különösen az ország középső sávjában mértek több fokos, néhol 10 Celsius-fok feletti hőmérsékletváltozást az előző reggelhez képest. A keleti és nyugati országrészben jellemzően kisebb, csak maximum néhány fokos eltérések voltak.

Hírdetés

A meteorológiai szolgálat a Facebook-oldalán azt írta: megkezdődött az enyhébb levegő beáramlása a Kárpát-medencébe, amely szép lassan kiszorítja majd a hideg, fagyos légtömeget.

Az esti órákban a kevésbé felhős tájakon – az Alföldön, illetve az Északi-középhegység völgyeiben – még lehűlt mínusz 10 fok köré, néhol mínusz 13 fokig a levegő. Országos szinten azonban az elmúlt éjszaka már enyhébb volt.

Kiemelték: Baján, ahol hétfőn még mínusz 16,4 fokot mértek, és ezzel megdőlt a téli szezonrekord, kedden reggel 7 órakor 15 fokkal volt melegebb.

Az előrejelzés szerint a következő napokban tovább mérséklődik a hideg. Pénteken és szombaton a leghidegebb órákban sem lesznek jellemzőek mínuszok, napközben helyenként 10 foknál is melegebb lehet.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »