A hideg forrósítja a hangulatot Szerbiában

A napokban az időjárás nagyon lehűlt Szerbiában is. Az utcán valamint a parkolóházakban lévő bevándorlók, egyre jobban ki vannak téve a rossz időjárási körülményekben, így a határnyitás iránti reményük még erősebb.

A Szerbiában lévő bevándorlók szombat óta arra várnak, hogy megnyíljon a magyar határ – mondta a közmédiai tudósítója, Muci Attila a Kossuth Rádióban.

„Több emberrel is beszéltünk, akik arra hivatkoztak, hogy Magyarországon, Ausztriában és más európai országban lévő rokonaiktól, ismerőseiktől azt a hírt kapták, hogy napokon belül megnyílhat a határ és ebbe, mint egy utolsó szalmaszálba, úgy kapaszkodnak a migránsok” – nyilatkozta a tudósító.

Muci Attila arra is kitért, hogy a napokban az időjárás nagyon lehűlt Szerbiában is, és az utcán, valamint a parkolóházakban lévő bevándorlók egyre jobban ki vannak téve a rossz időjárási körülményekben, így a határnyitás iránti reményük még erősebb.

„Tovább reménykednek, és nem lehet őket meggyőzni arról, hogy a magyar népszavazás nem határ megnyitásáról szólt” – tette hozzá Muci Attila.

A tudósító kitért arra is, hogy nem először tapasztalja azt, hogy a migránsok hamis információkat kapnak valakiktől. A hamis információkat követő remény viszont egy idő után szertefoszlik, és felváltja a kijózanodás, ami sokszor erőszakhoz, összetűzésekhez vezet.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »