A Híd február közepéig hajlandó folytatni a hárompárti egyeztetéseket. Kérdés, hogy mit lépnek azután

A Híd február közepéig hajlandó folytatni a hárompárti egyeztetéseket. Kérdés, hogy mit lépnek azután

A Híd Országos Elnöksége tegnapi (január 27-i) soros ülésén két határozatot fogadott el a hárompárti tárgyalásokkal összefüggésben. Erről a párt szóvivője egy szűkszavú közleményben számolt be.

A közleményben leszögezik, a Híd február 15-ig folytatja a háromoldalú egyeztetéseket.

A tárgyalások során ragaszkodni fog a párt egyharmados súlyához a közös párt döntéshozó testületeiben, emellett az elnökség által eddig elfogadott összes határozat is érvényes.

A közlemény kitér arra is, hogy a Híd elnöksége elfogadhatónak tartja, hogy a parlamenti választási lista listavezetőjére előválasztás alapján szülessen javaslat.

Hírdetés

Arra a kérdésünkre, hogy mi történik, illetve mit lép a Híd akkor, ha február 15-ig nem születik meg az egyezség a közös pártról a három párt között, a párt szóvivője kitérő választ adott.

– közölte a párt szóvivője.

A szűkszavú közleménnyel a Híd feltételezhetően az Összefogás mozgalomnak üzent, amely elégedetlen a 3:2:1 arányú elosztással. Éppen ezért a közös párt döntéshozó testületeiben felálló erőviszonyokat elővalálasztás útján határozná meg.

A Híd egyébként nem először jelölte meg határidőként február 15-ét. A ma7-nek nyilatkozva Sólymos László pártelnök már január közepén is arról beszélt, hogy ez az az időpont, ameddig meg kell születnie a hárompárti megállapodásnak. 

„Mi arra törekszünk, hogy hárompárti megegyezés jöjjön létre, de nem lehet a végtelenségig várni” – hangsúlyozta korábban Sólymos.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »