A Híd és az okos lány

A Híd és az okos lány

A Híd és az okos lány 2017. december 14., csütörtök – 13:32 Czajlik Katalin2017. 12. 14., cs – 13:32 Vélemény Friss ikon Off Törzs

Ismerik a mesét, amelyben Mátyás király arra utasítja az okos lányt, hogy jöjjön el hozzá, de se gyalog, se lóháton, se pőrén, se felöltözve, s hozzon is ajándékot meg ne is? 

Annak kapcsán jutott ez eszembe, hogy elolvastam a Híd álláspontját a melegjogokkal kapcsolatban: a vitát nem utasítja el, de komoly fenntartásai vannak, s mivel erősen megosztó témáról van szó, a párt nem siet a feszegetésével. Hm. Ez is egy álláspont, csak milyen? A kényes témákhoz nem nyúlunk, inkább a szőnyeg alá seperjük őket, s nem mondunk egyértelmű véleményt, nehogy bárkit is magunkra haragítsunk. Merthogy mi kicsit „pozsonyi kávéházi“ párt is akarunk lenni, meg vidéki konzervatív is, s különben is, kit érdekelnek a melegek. Meg Danko úgyis megmondta, hogy ő alatta soha. 

A történet így szépen kidomborítja a Híd arculatválságát. Tudja, hogy a liberális szlovák választók nélkül lőttek neki, de ugyanez érvényes a magyar vidéki konzervatív választók vonatkozásában is. 

Okos lány legyen a talpán, aki ezt megoldja. 
Nos, a megoldás talán az lehetne, hogy elvek kérdésében nincs kompromisszum, nincs helyezkedés, függetlenül attól, hogyan alakíthatja ez a preferenciákat. Márpedig ha az LGBT-jogokra kisebbségi jogokként tekintünk – minthogy azok –, akkor egy kisebbségeket is képviselő pártnak nincs hezitálnivalója a kérdésben. Hogy ez rövidtávon népszerűségcsökkenéshez vezethet? Lehet. Ám hosszú távon a választók igenis értékelik az elvekhez való következetes ragaszkodást, már csak azért is, mert az ilyesmiből siralmasan nagy a hiány a hazai politikai piacon. 

Hírdetés

Persze, ehhez az kell, hogy legyenek valamilyen elvek is. 

Hosszú távon a választók igenis értékelik az elvekhez való következetes ragaszkodást, már csak azért is, mert az ilyesmiből siralmasan nagy a hiány.

Bevezető

A megoldás talán az, hogy elvek kérdésében nincs kompromisszum. 

Címkék vélemény Híd melegjogok LGBT (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, “script”, “facebook-jssdk”)); Rovatoldalon kiemelt Kiemelt


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »