A hétfői magyar-szlovák összecsapás magyarul nézhető a Felvidéken is

A sportközvetítések miatt az elmúlt években gyakran maradt az ember szájíze keserű – ha történetesen a határ „rossz” oldalára született. Legutóbb a DAC-Slovan rangadó kapcsán írtunk erről. De sajnálatos módon örökzöldnek számít a téma minden egyes nemzetközi torna idején, legyen az labdarúgó Európa-bajnokság vagy világbajnokság. Így jogos volt a félelem, hogy a felvidéki magyar szurkolók, akik más módon nem jutnak hozzá, kénytelenek a megszállók nyelvén nézni a hétfői összecsapást.

Ennek azonban, úgy tűnik, vége: az MTVA Sajtóosztálya által kiadott közlemény szerint immáron sikerült megteremteni a jogi háttér után a technikai feltételeket is ahhoz, hogy a Felvidéken ugyancsak fogható legyen az M4 Sport csatorna, amely a hétfői selejtezőt (mit selejtezőt: élethalálharcot!) is közvetíti.

Hírdetés

A dologban lehet azonban némi csalafintaság, nem véletlenül figyelmezteti az MTVA a felvidéki nézőket: „a közmédia felhívja a határon túli kábelelőfizetők figyelmét arra, hogy minden olyan esetben keressék a helyi kábelszolgáltatókat, ha a közvetítéseket továbbiakban sem tudják fogni.​”

Vagyis érdemes a szolgáltatók nyakára lépni, ha mégsem szolgáltatnának. Csak félő, hogy akkor már késő – és megint marad a keserű szájíz…


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »