A héten akár -22 fok is lehet egyes helyeken

Napokig marad még a nagyon kemény, téli idő, 0 fok alatti csúcshőmérséklettel. Sőt, az éjjeli fagy szerdától várhatóan fokozódik. Enyhülésnek egyelőre nyoma sincs.

Hétfőn dél felől beborul az ég, északon-északnyugaton lesz még naposabb az idő, az ország déli részén estére egyre nagyobb területen várható havazás. Szeles marad az idő, nyugaton hófúvás is előfordulhat este. A hajnali -17, -9 fok után délután -8, -2 fok várható. Többfelé elsőfokú, citromsárga riasztás érvényes hófúvás valamint az extrém hideg miatt.

Hétfőn a nap második felében kezdődő havazás okozhat többfelé csúszós útszakaszokat, nehezítheti a közlekedést. Tompulnak a reflexek, fáradt figyelmetlen sofőrök növelhetik a balesetveszélyt. Az erős szél csökkentheti a menetstabilitást és a havas tájakon hótorlaszokat eredményezhet.

Hétfőn kettősfronti hatás érvényesül. A fagyok hatására leginkább a hidegfrontra érzékenyek tünetei jöhetnek elő. Az ízületi bántalmak is sokaknál problémát jelenthetnek.

Kedden az északi tájakon hószállingózásra, máshol havazásra készülhetünk. Élénk, nyugaton erős lesz a szél, itt akár hófúvás is kialakulhat. Marad a fagyos idő: hajnalra megint -15, -8 fokig hűl le a levegő, napközben pedig mindössze -9, -4 fok valószínű – jelenti az Időkép.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint napokig nem várható még enyhülés, marad a nagyon hideg idő. Hétközben továbbra sem éri majd el a csúcshőmérséklet a 0 fokot, szerdától pedig még hidegebbek lesznek az éjszakák. Csütörtökre virradóra egyes helyeken akár -22 fokig is lehűlhet a levegő.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »