A helyi zsidó közösség feljelentése nyomán 8 év börtönre ítélték a brazil bőrfejűeket

A helyi zsidó közösség feljelentése nyomán 8 év börtönre ítélték a brazil bőrfejűeket

8 év börtönre ítéltek bőrfejűeket Brazíliában, mert a Facebookon nemzetiszocialista ideológiát hirdettek.

A helyi zsidó közösség internetes besúgó- és figyelőszolgálata szúrta ki a 25 éves Donato di Mauro és a 26 éves Marcus Vinicius tevékenységét. Mindketten ismert skinhead-csoportokhoz tartoztak.

Három évig dolgoztak az ügyön – nyilatkozta Salvador Ohana, Minas Gerais szövetségi állam zsidó szervezetének elnöke. A rendőrséggel együttműködve figyelték a gyanús tartalmakat, a szervezet jogászai képviselték a vádat. Az ítélet a két férfira egyfajta „félig nyitott” büntetést szabott ki, tehát napközben kint dolgozhatnak, az éjszakát kell a börtönben tölteniük. A zsidó szervezet szeretné elérni, hogy valódi elzárást kapjanak, ezért várhatóan fellebbeznek. Donato di Mauro ítélete amiatt született, mert “náci és rasszista tartalmakkal” árasztotta el a közösségi médiában elérhető profiljait.

Neki már volt 4 korábbi büntetése erőszakos és homofób megnyilvánulások miatt. 2013-ban fél év börtönre ítélték, mert fényképet posztolt arról a Facebookon, amin egy sötétbőrű hajléktalant fojtogat.

Marcus Vinicius nemzetiszocialista karlendítéssel pózolt az egyik képen saját gyermeke társaságában, őt “korrupció” miatt is elítélték (akármit is jelentsen ez) olvasható a jta.org cikkében.

A védelem beszámíthatatlanságra próbált hivatkozni, de sikertelenül. Salvador Ohana arról számolt be, hogy eddig az államban nem volt jelentős a nemzetiszocialista szkinhedek jelenléte.

A zsidó szervezet az iskolákban is jelen van, előadásokat tartanak a holokausztról és dolgoznak azon is, hogy a tankönyvek egészüljenek ki különálló holokauszt-fejezettel az állami iskolákban.

 


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »