A Hegyvidéki Önkormányzat segíti a Városmajori Klinika fejlesztését

A Hegyvidéki Önkormányzat segíti a Városmajori Klinika fejlesztését

Az államnak adja a Városmajor utca 70. szám alatti ingatlanát a Hegyvidéki Önkormányzat a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika fejlesztése és bővítése érdekében.

A XII. kerületi önkormányzat a döntésről szólva közölte: a Városmajori Klinika amellett, hogy európai szinten is vezető szívgyógyászati centrum, és napjaink kiemelt népegészségügyi problémájának egyik országos felvételi központja, oroszlánrészt vállal a XII. kerület szív- és érrendszeri betegeinek kezelésében.

Az intézmény fejlesztése és bővítése az Egészséges Budapest Program részeként nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű.

Hírdetés

A kerületi önkormányzat ezért is támogatja, hogy a klinikán a tervezett új diagnosztikai központ és a szívtranszplantáció fejlesztését elősegítő új részleg létrejöjjön, valamint a műtői kapacitás is bővüljön.

A Hegyvidéki Önkormányzat fontosnak tartja, hogy a szívkórház a későbbiekben is a XII. kerületben működjön, ezáltal biztosítva, hogy a fejlesztést követően is elérhető legyen a magas szakmai színvonalú szív- és érgyógyászati ellátás a Hegyvidék szívbetegei és lakosai számára.

“Bízunk benne, hogy az ingatlan átadásával a Városmajori Klinika megfelelő módon fejlődhet, az ÉKC Új Szent János Kórházzal kialakított, évtizedek óta tartó sokrétű együttműködése folytatódhat, és országos vezető szerepét – a növekvő betegforgalom ellátásának biztosításával – a későbbiekben is megőrizheti” – áll az önkormányzat közleményében.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »