A Hegedűs a háztetőn című musicalt mutatja be a kolozsvári magyar színház

A Hegedűs a háztetőn című musicalt mutatja be a kolozsvári magyar színház

A Hegedűs a háztetőn című musical bemutatóját tartja pénteken a Kolozsvári Állami Magyar Színház – közölte a teátrum kedden, miután sajtótájékoztatót tartottak a premierről.
Béres László rendező a közlemény szerint arról beszélt, hogy a Sheldon Harnick, Jerry Bock és Joseph Stein által alkotott musical története két szálon fut. Egyik szálát Tevje, a szegény sorsú tejesember vívódásai képezik, aki az öt lánya iránti szeretet és a hagyományok mélységes tisztelete között őrlődik. Lányai ugyanis érzelmeiknek megfelelően választanak férjet, nem pedig házasságközvetítés útján. A másik szál pedig a többség és a kisebbség viszonyát boncolgatja.

Hírdetés

– idézte a rendezőt a színház közleménye.

Béres László elmondta: e szállóige lehetne az előadás egyik mottója. Hozzátette: Tevjének az Úristennel folytatott beszélgetéseiben megnyilvánuló hite ragadta leginkább meg a darabban.

A főbb szerepekben Bogdán Zsolt, Kató Emőke, Albert Csilla, Vindis Andrea, Pethő Anikó, Tőtszegi Zsuzsa és Jerovszky Tímea látható. A koreográfus Jakab Melinda, az előadás díszletét és jelmezeit Carmencita Brojboiu tervezte, a produkció zenei vezetője Kolcsár Péter.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »