A házelnök dilemmái: merre lép, ha kilép az SaS

A házelnök dilemmái: merre lép, ha kilép az SaS

Amennyiben a Szabadság és Szolidaritás (SaS) kilép a kormányból, a kisebbségi kormányzás realitássá válik.

Ezt Boris Kollár házelnök, a Sme rodina vezetője jelentette ki, hozzátéve, hogy sok függ attól, miként viselkedik majd az SaS.

A törvényhozás legközelebb szeptemberben ülésezik. Ekkor derül ki, mit fog tenni az SaS. Ha segíteni szeretne nekünk, akkor nem akadályozza meg az ülés megnyitását és a parlament határozatképes lesz – tette hozzá Kollár.

Hírdetés

Ellenkező esetben, ha Sulíkék az ellenzék mellé állnának és határozatlanképtelenné tennék a parlamentet, akkor mindenképp terítékre kerül az előrehozott választás kérdése.

A pozsonyi Bôrik szállóban múlt pénteken tartott összejövetelen nem született megoldás. Az OĽANO vezetői és képviselői már az összejövetel előtt kijelentették, nem fogadják el az SaS ultimátumát, hogy Igor Matovič pénzügyminiszter távozzon posztjáról, az SaS viszont ragaszkodik ehhez, különben kilép a koalícióból és miniszterei benyújtják lemondásukat.

Eduard Heger miniszterelnök  (OĽANO) kizárja az előrehozott választást és a Za ľudíval együtt a négypárti koalíció fenntartását szorgalmazza.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »